Kakao- och fullmåneceremoni

2023-05-27

Kakaoceremoni på Centralbadet

Ceremonier ger deltagare möjligheter att förstärka sin intention och öppna upp för positiv utveckling. Vår kakaoceremoni i Stockholm i samband med fullmåne ger deltagarna extra kraft och styrka.  

 

Fullmåneceremoni

Månen har kraft att påverka ebb och flod. Våra kroppar innehåller ca 60-80% vatten så att vi påverkas av månens kraft är inte så konstigt. Vid fullmåne är kraften som starkast. Förr levde vi mer i fas med naturen, men vårt moderna liv med konstgjort ljus och teknologi har gjort att vi förlorat delar av vår kontakt med naturen och dess kraft. Med hjälp av ceremonier kan vi öppna upp vår kontakt med naturen och påverka våra egna energier på ett positivt sätt för ökat välmående. 

En fullmåneceremoni ger dig möjlighet att släppa negativitet och destruktiva inslag i ditt liv och öppna upp ditt hjärta och sinne för positiv utveckling och kärlek. Både personlig och spirituell. Ett tillfälle att reflektera, släppa taget och vara tacksam. 

 

Kakaoceremoni

Ursprungsbefolkningen i Centralamerika har genom tiderna använt kakaon som en helig dryck. En källa till läkning, gemenskap och inspiration. 

Ordet kakao kommer från mayaspråket ka´kau. Mayafolket levde i tron att mayagudarna lät sitt blod flöda i kakaobönorna. Detta skulle förklara kakaons magiska effekter. 

Rå kakao är rik på antioxidanter, järn, magnesium och kalium. Kakao frigör också signalsubstanserna dopamin och serotonin som gör oss gladare, mindre stressade, ökar vår kreativitet, förbättrar fokus, vår läkningsförmåga och stärker immunförsvaret.

Ceremoniell kakao skiljer sig mycket från vanlig bakkakao. Om du vill göra en egen kakaoceremoni behöver du använda rå ceremoniell kakao för att den ska ge effekt. 

En kakaoceremoni är en helande upplevelse för kropp, själ och ande. Att man utför ceremonin i grupp gör energinivåerna i rummet hög vilket ger alla deltagare en ökad effekt. Upplevelsen är individuell. Vanligtvis får man just det man för tillfället behöver. Därför kan upplevelsen också vara olika från gång till gång. Den påverkas också av vad man själv öppnar upp för. 

 

Ceremonier på Centralbadets studio Andrum

I samband med fullmånen håller vår andliga ledare Mari Unéus ceremonier. Hon har lång erfarenhet av ceremonier i shamanskt anda, men kakaon är som en nyförälskelse för henne.

Mari skapar en ceremoni med syfte att öppna våra hjärtan med hjälp av kraften från ceremoniell kakao från Guatemala, fullmånen, andningstekniker, trumning, dans och sång.

Den formas lite olika från gång till gång beroende på den resa gruppen gör tillsammans och de känslor som kan uppstå.

Ett tillfälle för personlig och inre utveckling i hjärtlig gemenskap. 

 

Varmt välkommen till Centralbadet – ditt spa i Stockholm

Läs mer och boka.

Kategorier
Arkiv