Fakta Dermafix Microneedling Treatment

Dermafixen fungerar väldigt bra på de allra flesta hudtyper tack vare att man anpassar nålarnas djup och hastighet efter varje enskild kund. Vanliga hudtillstånd som behandlas med goda resultat är spänstfattig eller solskadad hud med fina linjer & rynkor, akne, ärr/akneärr, hyperpigmentering & åldersfläckar.

FÖRE behandling

Använd ej brun utan sol 1 vecka innan behandling
Undvik injektionsbehandlingar 2 veckor före behandling
Läs igenom kontraindikationerna (nedan)

EFTER behandling

Dermafix eftervård är lika viktig som behandlingen, vi rekommenderar Dermafix Soothing Repair Postcream några dagar efter behandling. Efter behandlingen syns oftast en lätt till kraftig rodnad, ett bevis på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process i huden.
Rodnaden brukar till större del lägga sig efter några timmar men kan vara upp till ett par dygn. Eventuella reaktioner som kan upplevas är torrhet, flagnande med en lätt rodnad, men redan några dagar efter behandlingen upplever man vanligtvis en ökad lyster samt en mer återfuktad hud. Själva kollagenstimulansen och spänstökningen tar betydligt längre tid än så och fortsätter att förbättras upp till 12 månader efter utförd behandling.

Du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen med undantag för nedanstående.

För att undvika infektion bör du det första dygnet helt avstå från hård fysisk träning, varma bad, bastu, brun utan sol, smink eller kraftfulla hudvårdsprodukter, sol och UV-strålning.

Undvik injektionsbehandlingar 2 veckor efter behandling

Sol, UV-strålning, kraftfulla, ej rekommenderade hudvårdsprodukter/receptbelagda preparat ska undvikas ytterligare några dagar efter behandling. Försiktighet med sol är ett måste då huden är betydligt känsligare direkt efter en behandling och har därför lättare att bilda pigmenteringar om huden utsätts för UV-strålning.
Grundtanken med Dermafix är att stimulera huden och öka dess egna produktion av kollagen och elastin, något som blir försämrat om man är oförsiktig med sol och UV-strålning.

För optimalt resultat efter behandlingen bör man alltså dagligen använda sig av ett fullgott solskydd, oavsett väderlek och årstid.

Kontraindikationer – När du INTE ska göra microneedling

Om du:

 • Är gravid eller ammande
 • Har mycket känslig hud
 • Har öppna sår, inflammerad akne eller herpes
 • Har hypertrofiska eller keloida ärr
 • Har fått strålbehandling de senaste 12 månaderna
 • Har använt isotretinoin (acnemedicin) de senaste 3 månaderna
 • Har pågående behandling med kortikosteroider
 • Har en blodkoagurengssjukdom, hemofili eller pågående behandling med antikoagulantia ex. Waran.
 • Har försämrad sårläkningsförmåga, ex. diabetes.
 • Har svåra seborroiska eksem / atopisk dermatit / psoriasis / couperose / telangectasia /rosacea (vaskulär rosacea kan behandlas med kortare nållängder, men ej inflammatorisk rosacea)
 • Har haft behandling med ”permanenta” fyllmedel (fillers) de senaste 6 månaderna
 • Har genomgått ansiktskirurgi

Bieffekter är sällsynta men det kan dock finnas risk för att något uppstår, tex svullnad, vätskande, acneutbrott, bakterieinfektion eller herpes.

Det är viktigt att du läser igenom rekommendationerna för att få ett så bra resultat som möjligt med Dermafix Microneedling.