Fri dans enligt de 5 rytmerna

Alla kroppar är olika, och alla har olika tillgång till energi och rörlighet. Ändå kan alla dansa. Om man tex känner sig trött mitt i passet, är det bara att lägga ned sig på golvet en stund.

De 5 rytmerna representerar 5 olika energitillstånd.

 

Läs mer...

Fri dans – de 5 rytmerna, tisdagar

Med Berit Hague

NÄR: Tisdagar fr.o.m. 29/8
TID: 10.00-11.30 (90 min)
PRIS: 245 kr (klippkort á 10 ggr för 1990 kr – gäller på alla drop-in-klasser, lunch- och kvällpass).
LOKAL: Andrum

BOKA: Ett visst antal platser kan förbokas här på hemsidan via knappen nedan, för att garantera en plats, via tel: 08-21 88 21 eller hos oss i receptionen. Observera att anmälan är bindande och betalas på plats i vår reception.

OM KURSEN:

Det är en metod som skapades av Gabrielle Roth från USA.

Hon såg hur livsenergin rör sig i allt levande, och gradvis förstod hon hur hon kunde skapa en dansmetod som i grunden passar alla, om var och en dansar/rör sig efter egen förmåga och på sitt sätt. Alla kroppar är olika, och alla har olika tillgång till energi och rörlighet. Ändå kan alla dansa. Om man tex känner sig trött mitt i passet, är det bara att lägga ned sig på golvet en stund.

De 5 rytmerna representerar 5 olika energitillstånd;

Flöde – handlar om att aktivera sin energi i kroppen så alla kroppsdelar får tillgång till energi. Det händer när vi rör på oss, speciellt rör på fötterna.

Stackato – handlar om att uttrycka kroppsligt det som var och en av oss behöver uttrycka. Vi behöver inte veta vad det egentligen handlar om, men det är skönt för kroppen att rikta ut energi/ ladda ur.

Kaos – handlar om att förlösa källenergi in i kroppen samtidigt som vi skakar loss och löser upp strukturer i oss som inte tjänar oss längre.

Lyriska – där alla motsatser har förenats och vi är i ”Unity ”. Så vi dansar här med vår nya energi och låter den integreras i våra kroppar.

Stillhet eller Varande, där vi rör oss med den vi är nu/varandet efter dansvågen.

 

• Vi möts 10 minuter innan kursstart vid väntplatsen på läktaren.
• Observera att det är obligatoriskt att ha på sig badskor/tofflor när du går till och från yogasalen. Ta med egna, eller hyr/köp badskor hos oss.

Kombinera gärna yogan med ett besök i vår bastu- och relaxavdelning.

För frågor gällande bokning kontakta: boka@centralbadet.se
Information gällande praktiska frågor: receptionen@centralbadet.se

Boka pass