Gua Sha

2023-05-03

Gua Sha – The Eastern Facelift

Massagen kallas i folkmun för ”The Eastern facelift” tack vare dess fantastiska effekter. Tekniken har i tusentals år använts i Asien och inom kinesisk medicin och nu har västvärlden fått upp ögonen för denna massage, som ger näst intill mirakulösa effekter. Massagen utförs med en sten, vanligtvis tillverkad i jade eller rosenkvarts och kan användas för både ansikte och kropp. Effekten är både omedelbar och långsiktig. 

På Centralbadet är Gua Sha ett av de verktyg som vi kan vi använda i många av våra ansiktsbehandlingar. Stenen är också perfekt att använda hemma, som en del av hudvårdsrutinen. Du hittar stenen till försäljning i vår butik i Centralbadets reception. 

Om du är nyfiken på tekniken och vill lära dig använda tekniken hemma är en behandling ett bra tillfälle att lära sig om Gua Sha. Kontakta oss för hjälp att boka in en session där Gua Sha kan användas i behandlingen.  

 

Gua Sha effekter:
  • Stimulerande både för cirkulation och cellförnyelse. Syresättningen ökar och näringstillförseln till huden ökar. Resultat: en frisk och balanserad hy med vackert glow/glöd/lyster.
  • Detox för huden. Massagetekniken hjälper till att dränera huden på överflödig vätska, slaggprodukter och toxiner. Lymfflödet stimuleras vilket även har effekt på kroppens immunförsvar.
  • Naturligt lyft. Tydligare konturer och käkben och kindben framträder bättre när överflödig vätska transporterats bort. Huden ser frisk och välmående ut. Tekniken sägs också kunna göra huden fastare och minska rynkor. En massage direkt på morgonen avhjälper puffighet och sovlinjer.
  • Löser upp spänningar. Stress och spänningar sätter sig ofta i ansiktets muskler vilket kan ge bekymmerslinjer eller ett ansträngt utseende. Massagen verkar avstressande och ger omedelbar lindring och avkoppling. Stenen är också skön att använda för spända nackmuskler.
  • Lyster. Sha betyder ”rött märke” och står för att cirkulationen i huden ökar under massagen. Huden utstrålar friskhet med en härligt lyster.  

Upptäck eller fördjupa dig i Gua Sha. Den 26/5 2023 kan du på vårt hudvårdsevent lära dig mer om Gua Sha samt ta del av det senaste inom ekologisk hudvård samt tips och trix som hjälper dig att ta hand om din hud på bästa sätt. Hudvårdeventet är kostnadsfritt för Centralbadets badgäster. Du kan också lägga till och förboka en miniansiktsbehandling för självkostnadspris under event-dagen eller testa Gua Sha kostnadsfritt (drop in i mån av plats). 

Läs mer om eventet

Kategorier
Arkiv