Kurser

Vi håller kurser i Yoga, Qigong, och Dans samt Meditation. His oss kan du även....

29 augusti
 • 29/8-17/10
 • 18:00-19:20
 • 14

Sommarerbjudande – Västafrikans dans

Kurs 8 ggr västafrikansk dans på Centralbadet höstterminen 2024

Med AnnaLena Tell

Dans från Västafrika är känd för sina många välgörande egenskaper. Den är fysiskt, mentalt och emotionellt berikande, t ex som stressreducering. Dans i allmänhet, och särskilt de energiska och expressiva rörelserna i den västafrikanska dansen, kan bidra till att minska stress och ångest genom att frigöra endorfiner. Glädje och gemenskap är andra nyckelord. Vi dansar koreografier med ursprung framför allt från Guinea, Mali och Senegal, men även steg från Kongo och Sydafrika.

AnnaLena Tell som leder dansen har under sina 40 års erfarenhet av genren, både som danslärare och koreograf, gjort sig känd för sin pedagogiska skicklighet och förmåga att skapa en inkluderande och positiv lärmiljö. Hon motiverar sina elever och hjälper dem att nå sin fulla potential, oavsett deras tidigare erfarenhet av dans. . 

Den västafrikansk dansen erbjuder en holistisk träning som inte bara stärker kroppen och koordination utan också förbättrar mental hälsa, emotionell balans och socialt välmående. Den rika kulturella bakgrunden till dansen gör den dessutom till en meningsfull och berikande aktivitet.

Vi dansar till inspelad musik. Erfarenhetsnivå på kursdeltagarna: blandad.

Early Bird pris vid bokning och betalning senast 15/7, 1 592kr. Därefter 1 760kr.

Datum och tider: Torsdagar 8ggr start 29/8-24, kl 18:00-19:20.


 

 

 

28 augusti
 • 28/8-16/10
 • 19:10-20:30
 • 14

Sommarerbjudande – Yinyoga

Yinyoga – kurs 8ggr med Jenny Kruseborn

Njut av härliga Yinyogapass och få en förståelse för Yinyogans historia, grunder, dess filosofi samt effekterna av de olika ställningarna. Du kommer också få lära dig att sätta ihop pass för att praktisera hemma.

Det här är en kurs som passar alla, oavsett om du aldrig testat Yinyoga förut eller om du är en van yogi som vill komplettera din dynamiska yoga eller träning med en mer djupgående lugn yogaform. En kurs som sträcker sig över 8 veckor.

Early Bird pris vid bokning och betalning senast 15/7, 1 592kr. Därefter 1 760kr.

Datum och tider: Onsdagar 8ggr start 28/8-24, kl 19.10-20.30.


 

 

 

Augusti
 • kursstarter 26-29 augusti

Sommarerbjudandet – så här kan du boka.

Sommarerbjudande på Centralbadet: Early bird priser på höstens kursstarter i Livsyoga, Ashtanga Yoga, Yinyoga och Västafrikansk Dans!

Ge dig själv en gåva fylld av välmående och balans med våra exklusiva kurser på Centralbadet i Stockholm! Vi är glada att kunna erbjuda ett fantastiskt erbjudande för dig som vill boka din plats inför höstens kursstarter. 

Boka din plats innan 15 juli och få ett rabatterat pris!

Livsyoga

Upptäck Livsyoga – en mjuk och inkännande yogaform som hjälper dig att tända din inre glöd. Det är en kraftfull träning som väcker energin inom dig och kan förändra ditt liv. Passar alla, oavsett erfarenhet.
8 Tisdagar, kursstart 27/8 kl 17.30

Ashtanga Yoga

För dig som söker en mer dynamisk och fysisk utmaning, är Ashtanga Yoga det perfekta valet. Denna kraftfulla yogaform bygger styrka, flexibilitet och uthållighet. Kan anpassas för allas förutsättningar.
8 måndagar, grundkurs, start 26/8 kl 19.10
8 onsdagar, fortsättning, start 28/8 kl. 17.30

Yinyoga

Njut av härliga långsamma Yinyogapass och få kunskap om dess historia, effekten av de olika ställningarna och du får även lära dig att sätta ihop egna pass. Passar alla, oavsett erfarenhet.
8 onsdagar, kursstart 28/8 kl 19.10

Västafrikansk Dans

Fyll dig själv med glädje och gemenskap samtidigt som du berikar dig själv fysiskt, mentalt och emotionellt. Erfarenhetsnivån på kursdeltagarna är blandad. Alla är välkomna.
8 torsdagar, kursstart 29/8 kl 18.00

Erbjudande:

 • Rabatterat pris: Säkra din plats till ett specialpris när du bokar och betalar innan 15 juli.
  Du betalar 1592kr (ord. pris 1760kr)

  Våra passionerade och erfarna instruktörer finns här för att guida dig genom varje steg.

 

Hur du kan boka:

 1. Maila dina kontaktuppgifter och val av kurs till andrum@centralbadet.se
 2. Invänta bekräftelse på bokningen (kommer vanligtvis inom 1-2 dagar)

Du kan också boka online direkt, men om det är svårt att klicka sig fram i kalendern så gör du som ovan.
Ge dig själv en gåvan och upplev den positiva förändringen det kan göra för både kropp och själ. Platserna fylls snabbt, så boka idag och säkra ditt rabatterade pris!

Vi ser fram emot att välkomna dig till Centralbadet och vår gemenskap.

Namaste, teamet på Centralbadet

 

 

28 Augusti
 • 28 Augusti
 • 17.30-18.50
 • 14

Onsdagar
8 kurstillfällen

Information gällande praktiska frågor: andrum@centralbadet.se

Ashtanga yoga – Fortsättning. Erbjudande t.o.m 15/7

OM KURSEN:

Det härliga med Ashtangayogan är möjligheten till den kontinuerliga utvecklingen. När du yogar hos oss så får du utvecklas i din takt och vi erbjuder olika kurser för dig längs din resa.
 
Den här kursen är den perfekta fortsättningen för dig som yogat hos oss ett tag, gått klasser eller nybörjarkurs. Vi utforskar de resterande stående och sittande ställningar. Vi lägger på några ställningar i taget och tittar in på tekniken och ställningarnas effekter.
 
Varmt välkommen

Kombinera gärna yogan med ett besök i vår bastu- och relaxavdelning.

26 Augusti
 • 26 Augusti
 • 19.10-20.30
 • 14

Måndagar
8 kurstillfällen

Information gällande praktiska frågor: andrum@centralbadet.se

Ashtangayoga Grundkurs Erbjudande tom 15/7

OM KURSEN:

För dig som inte har yogat innan men vill testa på eller för dig som vill fördjupa dig i Ashtangayogan. Vi går igenom grunderna i Ashtangayoga, effekterna av ställningarna och den tillhörande filosofin.

Ashtangayogan är träning för kropp sinne och själ. Yogaformen passar alla då den lätt kan anpassas för allas förutsättningar. Denna fantastiska och dynamiska yogaform bygger systematiskt upp kroppen, ökar smidigheten och stillar samtidigt sinnet.

Med Ashtangayogan bygger du en stark och smidig kropp, förebygger skador. lindrar smärta, högt blodtryck och sömnproblem.  Du kan också uppnå en mer medveten närvaro och en lugnare andning. 

Bara för att nämna några av dess fördelar!

Under dessa åtta tillfällen kommer vi gå igenom Ashtanga-yogans grunder. Du kommer att få testa på en rad olika positioner men även få lära dig mer om Ashtangans ursprung, filosofi samt betydelsen av vår andning!

VARMT VÄLKOMMEN till en kurs full av yoga och inspiration.

Kombinera gärna yogan med ett besök i vår bastu- och relaxavdelning.

27 Augusti
 • 27 Augusti
 • 17:30 - 18:50
 • 14

Tisdagar
8 kurstillfällen

Information gällande praktiska frågor: andrum@centralbadet.se

Livsyoga. Erbjudande t.o.m 15/7

OM KURSEN:
 
Livsyoga handlar om att tända din inre glöd varje dag.
Det är en kraftfull träning som väcker energin inom dig och utnyttjar din sanna potential. Det handlar inte bara om fysiska övningar, det handlar om att förändra ditt liv. Med fullt engagemang kan du uppleva djupgående förändringar i ditt självförtroende, din känslomässiga stabilitet, din förmåga att älska samt även öppna upp för andlighet.
Dessa åtta tillfällen grundar vi oss och upplever tillsammans hur andningen och medveten närvaro kan hjälpa dig i vardagen.
 
Livsyoga använder samma tekniker som i Kundalini- och Medicinsk yoga. Förutom styrka, flexibilitet och andningstekniker får du prova olika typer av meditationer som avslutning på varje tillfälle för att hitta ett sätt att meditera som passar dig bäst. 
 
Varmt Välkommen

 

 
 
Frågor om kursen maila: andrum@centralbadet.se
Bokning via hemsidan. För assistans med bokning via telefon 08-218821. 
 

Kombinera gärna yogan med ett besök i vår bastu- och relaxavdelning. (Relaxentré tillkommer då.)

26 Augusti
 • 26 Augusti
 • 17:30-19.00
 • 14

KONTAKT:

Måndagar
5 kurstillfällen

Information gällande praktiska frågor: andrum@centralbadet.se

 

Gravidyoga

Workshops med Mari Unéus – Måndagar 

OM KURSEN:
Gravidyoga – ett utmärkt sätt att förbereda dig inför förlossningen. Gravidyoga är speciellt framtagen för att styrka och vitalisera den gravida kroppen och förbereda den inför den kommande födseln; både fysiskt och mentalt. Övningarna ger dig och barnet möjlighet att komma varandra närmre och må bra tillsammans, samtidigt som du håller dig i form. Gravidyogan består av sköna mjuka rörelser med andning, avslappning, fokusträning, uthållighet och bäckenbottenträning.

Kursen bygger på yogans urgamla traditioner tillsammans med den senaste forskningen, som ger dig konkreta verktyg att använda under graviditeten och förlossningen. Flera internationella studier visar på gravidyogans goda effekter. Den kan bland annat motverka illamåendet, ge bättre sömn, lägre blodtryck, ökat välbefinnande, mindre upplevelse av stress och ryggbesvär. Dessutom visar forskningen att andningstekniken förkortar födandeförloppet, minskar användningen av medicinsk smärtlindring och minskar risken för komplikationer.

Det går bra att utöva yogan under hela graviditeten. Det är en lugn förlossningsförberedande yoga och kräver inga förkunskaper. Gravidyogan är uppbyggd på 5 tillfällen á 1,5 timme.

Mari Unéus är en erfaren certifierad Gravidyogalärare, utbildad av Elisabeth Serrander och vidareutbildad av BabyGruppen. Det är en yoga som är framtagen med hjälp av barnmorskor och sjukgymnaster under 30 års tid.

Mari är i grunden Kundaliniyogalärare/Livsyoga och ger yogamassage. Hon är även utbildad Friskvårdskonsulent. Hon lär ut med mycket kunskaper och glimten i ögat.

Du som går på kursen och missar något tillfälle, har möjlighet att ta igen det via zoom. Vänligen stanna hemma vid förkylningssymptom.