> Träning > Gruppkurser i simning

Gruppkurser i simning

CRAWL: Söndagar kl.17.30-18.30.
BRÖSTSIM: Söndagar kl.18.30-19.30. (checka in senast kl. 18 i receptionen)
KURSDATUM: (v. 3 – v. 7, 2021): 24/1, 31/1, 7/2, 14/2 och 21/2

OM KURSEN: Vi börjar med grunderna och går igenom de olika momenten i simtekniken. Kursen passar alla, såväl nybörjaren som den som vill förbättra sina redan befintliga kunskaper. Under gruppkurserna filmar läraren deltagarna, vilket är ett värdefullt stöd för att kunna utvecklas och öka kroppsmedvetenheten i vattnet.

PRIS: 2100kr, max 9 deltagare.
BOKA:
Anmäl dig via knappen nedan, på telefon: 08-21 88 21 eller hos oss i receptionen.
Observera att anmälan är bindande och betalas på plats i vår reception.

Vid frågor gällande bokning kontakta: boka@centralbadet.se
För information om kursinnehåll och metod vänligen maila: info@smartsim.se

Simma rätt på alla sätt
Centralbadet har en lång tradition av vattenaktiviteter och vi har gruppkurser i både crawl och bröstsim samt privat och duolektioner i alla de fyra olika simsätten – bröstsim, crawl, ryggsim och fjärilssim. Välj det som passar dig bäst, möjlighet finns också att skräddarsy upplägget.

Är du nybörjare eller upplever en rädsla för vatten? Eller vill du förbättra din simteknik? Centralbadets harmoniska miljö är som gjord för att du ska lära dig simma i lugn och ro och vi undervisar såväl nybörjaren som den mer avancerade. Vår erfarna simpedagog befinner sig hela tiden i vattnet tillsammans med dig för att tryggt leda och guida dig igenom träningspassen och ge detaljerad feedback.

Bli en fena i bassängen
Våra kurser bygger på tekniken Smartsim vilket innebär att oavsett simsätt så lär du dig att simma med ett härligt flow. Där traditionell simning fokuserar på explosivitet i vattnet, handlar Smartsim mer om att hitta flytkraften och få en koppling mellan kropp och sinne. Det är enkelt att simma om man samarbetar med vattnet och resultatet blir ett naturligt och behagligt förhållningssätt. Smartsim är en helt ny simupplevelse som i Sverige endast finns hos oss.

Med Smartsim som grund lär du dig att slappna av, varpå rörelserna blir mjuka och en underbar känsla infinner sig i hela kroppen.

Skonsamt
Eftersom du lär dig att simma utan att felbelasta kroppen är detta skonsamt mot leder, muskler och skelett. En träningsform som passar alla, även dem som har ont i kroppen eller lider av olika typer av skador.

Fem hälsoeffekter vid Smartsim:

* Bidrar till en förbättrad kondition och koordination.
* Ökar smidighet i leder, nacke, axlar, höfter och rygg.
* Kroppsmedvetenheten i vattnet ökar vilket gör att man simmar med mindre ansträngning och utför rörelserna i vattnet med en mjukhet.
* Förebygger skador och hjälper upp din kroppshållning.
* En riktig må bra-aktivitet som reducerar stress, även kronisk sådan.

Kurser
Vi erbjuder gruppkurser i både crawl och bröstsim samt privat eller duolektioner i alla de fyra olika simsätten – bröstsim, crawl, ryggsim och fjärilssim.

Bra att veta:
Skåp ingår, medtag gärna simglasögon och egen handduk eller hyr på Centralbadet enligt gällande prislista. Vill du nyttja spaanläggningen i samband med kursen, får du 100 kr i rabatt på badentrén.

Vill du veta mer om Smartsim maila: info@smartsim.se

Klicka HÄR för privatlektioner i Smartsim.

Crawl-intensiv

Exklusiv intensivkurs – lär dig crawla på en dag!

NÄR: Fredagen den 30/10
TID: 10.00-17.30.
PRIS: 2 100 kr, max 4 deltagare
Köp till bad vid gruppträningstillfället och få 100kr i rabatt på badentrén.
LOKAL: Salongsbadet (Simbassängen)
BOKA: Här på hemsidan via knappen nedan, Tel: 08-21 88 21 eller hos oss i receptionen. Observera att anmälan är bindande och betalas på plats i vår reception.

KONTAKT:
 För information om kursen vänligen maila: info@smartsim.se
För frågor gällande bokning kontakta: boka@centralbadet.se

OM KURSEN: En intensivkurs där du som en deltagare av max fyra stycken lär dig crawla på en dag. Vi varvar teori i studion med simning i salongsbassängen och arbetar med fokus på kroppsmedvetenhet och teknik. Kursen passar alla, såväl nybörjaren på crawl som den som vill förbättra sina redan befintliga kunskaper. Ett krav är dock att du har vattenvana och kan simma bröstsim.

Lär dig simma

För nybörjaren som söker efter en kurs där det också byggs upp en trygg relation med vattnet. Undervisningen anpassas individuellt efter varje enskild elevs förutsättningar och önskemål och pågår under 6 veckor i en rofylld miljö. Varmt välkommen!

NÄR: Torsdagar med start den 5/11.
TID: kl.19.30-20.30
KURSDATUM: (v.45 – v.50): 5/11, 12/11, 19/11, 26/11, 3/12 och 10/12.
PRIS: 2 100 kr, max 6 deltagare.
LOKAL: Salongsbadet (simbassängen).

BOKA: Anmäl dig via knappen nedan, på telefon: 08-21 88 21 eller hos oss i receptionen. Observera att anmälan är bindande och betalas på plats i vår reception.

KONTAKT: Vid frågor gällande bokning kontakta boka@centralbadet.se
För information om kursinnehåll och metod vänligen maila: info@smartsim.se

OM KURSEN: En kurs för dig som vill lära dig bröstsim och samtidigt skapa en trygg relation med vattnet. Kursen börjar med enkla övningar där du lär dig att samspela med vattnet och utforska kroppens egen flytkraft, för att sedan på allra bästa sätt ta till dig teknik och rörelser. Här ges mycket tid med läraren i vattnet och då kursen hålls efter ordinarie öppningstider så har gruppen egen exklusiv tillgång till hela salongsbadet.

BRA ATT VETA:
Skåp ingår, medtag gärna simglasögon och egen handduk eller hyr på Centralbadet enligt gällande prislista. Vill du nyttja spaanläggningen i samband med kursen, får du 100 kr i rabatt på badentrén.

Vill du veta mer om Smartsim maila: info@smartsim.se