Meditation på Centralbadet

2023-01-19

 
Stress och press kan göra oss villrådiga och få oss att bli ofokuserade och fatta dåliga beslut. Meditation har en fantastisk effekt på sinnet. Meditationen kan få din hjärna på rätt spår för och ge dig verktyg att fatta rätt beslut. Den kan också förbättra, ditt fokus, din koncentrationsförmåga, ditt minne och ge dig bättre förmåga att hantera känslor. Dina kognitiva förmågor förbättras och du utvecklar din medkänsla och omsorg. Stressnivån sjunker och din serotoninnivå och dopaminnivå ökar, vilket gör att du mår bra och känner dig lugn utan oro. Forskning, i vilken hjärnan röntgats för att se effekterna av meditation, visar på de kognitiva effekterna meditationen har på hjärnan. Precis som med träning på gym, så ökar du på sikt upp din förmåga, men även enstaka gånger har positiva effekter.
 
På Centralbadet erbjuder vi meditation, dels som en kortare morgonmeditation på tisdagar och lunchpass på måndagar. Läs mer om de två passen nedan. 
 
 

Morgonmeditation med Samir Tarfaoui tisdagar 9.30 & 10.00

 
Starta din dag med en härlig meditation på Centralbadet.

På tisdag förmiddag håller vår meditationsledare Samit Tarfaoui en 30min underbar morgonmeditation. Han beskriver det som en tömning av sinnet från alla tankar för att endast vara. En halvtimme som är balsam för kropp och själ och hjälper dig stressa av och hitta nytt fokus. 

Zen meditation (zazen) är en stillasittande meditation som hjälper dig att fokusera på nuet och släppa taget om gamla mönster. Du blir mer grundad och närvarande. 
 

Samir har praktiserat Zazen sedan 35 år och har erfarenhet av både klasser och retreat, både individuellt och i grupp.

 

NÄR: Tisdagar– kursstart 16 januari
TID: 9.30-10.00 & 10.00-10.30
LOKAL: Andrum
PRIS: 80 kr/ pass
 
 
…….
 

Sheng Zhen Meditation – måndagar, lunch

 

Union of Three Hearts, en sittande Sheng Zhen Meditation. Att jämföra med Mindfullness, Zen-meditation och Vipassana.

UNION OF THREE HEARTS MEDITATION Självförtroende och inre kraft förbättras. Ökad förmåga till närvaro följer med ut i vardagens verklighet och gör oss bättre på att hantera stress och vara kreativa. Meditationen stimulerar positiv helande energi. En känsla av inre frid nås, stärker kroppen, lugnar sinnet och öppnar hjärtat. Med regelbunden övning upplever man en känsla av glädje och syfte, en djupare förståelse av livet och får mer medkänsla för sig själv och andra.

AnnaLena Tell. Certifierad Sheng Zhen Meditations lärare sedan 2005, utbildad av Li Jing & Master Li Junfeng. Qi Booster är hennes eget koncept, sprunget ur 40 års erfarenhet av Do-in, Meditation och Västafrikansk dans. AnnaLena är grundaren och eldsjälen bakom Qi Booster Center.

 

NÄR: Måndagar – start 16 januari
TID: 12:00-13:00
LOKAL: Andrum
PRIS: 199 kr/ pass, eller klippkort 
 
 
Kategorier
Arkiv