Mors dag – glöm inte mamma!

2023-05-24

Sista söndagen i maj firar vi mors dag i Sverige. Detta har vi firat i över 100 år i Sverige, sedan år 1919. 
De flesta länder (60 st) som firar mors dag firar det andra söndagen i maj. I Sverige firar vi två veckor senare pga att det blommar lite senare hos oss. Men i slutet av maj brukar det finnas gott om blommor att plocka till mamma i hela landet. 
 
Ursprunget till dagen kommer från USA och fredsrörelsen under amerikanska inbördeskriget. Dagen skulle ena mödrar över hela världen i kampen mot krig. Traditionen har fortsatt som en fin dag att fira mamma och skämma bort henne lite extra. 
 
Fakta mammor i Sverige: 
  • I Sverige finns över 2,8 miljoner mammor.
  • Genomsnittsålder förstagångsmammor 29 år 
Våra uppskattade presentkort ger mottagaren möjlighet att välja mellan många härliga alternativ som t.ex. en härlig spa-dag, behandlingar – ansiktsbehandlingar, fotmassage, hälsobehandlingar och härliga massagebehandlingar från världens alla hörn. Eller varför inte bjuda på något gott att äta eller dricka i vår ekologiska restaurang Ecobaren, med en underbar uteservering i en lummig park-oas.
 
 
 
Vill du fira mamma på plats hos oss på mors dag är det den perfekta platsen att ge din mamma en underbar dag. Kanske med lite extra guldkant i form av ett glas bubbel i solen eller med något annat gott att äta eller dricka. Eller varför inte med en härlig och avkopplande behandling. 
 
Solterrassen är öppen för en skön stund i solen i en avkopplande solstol bland de vackra blommorna och citronträden på taket.  
 
För att boka din dag:
Boka via hemsidan
Ring vår bokning: 08-21 88 21 (mån-fre, kl. 10.00-18.00) .
Mail: boka@centralbadet.se
 
Varmt välkommen! 
Kategorier
Arkiv