Sommar med spa på Centralbadet

2023-07-01

Cenrtralbadets takterrass

Även sommartid är det underbart att varva ner med spa-besök. En härlig aktivitet att göra med vännerna, kärleken eller varför inte på egen hand. På Centralbadet hittar du både varma och svalkande pooler, behandlingar från världens alla hörn, fem bastubad, en härlig parkrestaurang med lummig uteservering och en charmig och solig takterrass (där den som även vill lägga in ett träningspass kan träna i vårt vintage-utomhusgym). En oas mitt i centrala Stockholm. Läs mer om våra bästa sommartips för en spa-dag i Stockholm. 

Solterrass
Om du vill sola en stund så erbjuder vår solterrass underbar miljö för en stund i solen. Här solar du omgiven av citronträd, olivträd och andra växter. Här odlas även restaurang Ecobarens örter som vi använder i köket men även till vår Ört- och kristallbastu. Ett tips är att köpa med sig Ecobarens picknick-korg upp till terrassen för en pickning utomhus. 

Romerska bad- och bastuavdelningen
Här hittar du fem bastubad och fyra spapooler. Bastu kanske de flesta förknippar med vinterhalvåret men faktum är att du kan öva upp din värmetålighet med bastu och de välgörande effekterna av bastubad får du året runt. Så att basta även sommartid gör gott för kropp och hälsa. Kombinera med kylande kalla bad i 4-gradigt vatten i kallpoolen eller ta en dusch i vår kalldusch efter bastun, som piggar upp ordentligt. 

Missa inte Kneippbadet i vår poolavdelning. Att gå genom varmt och kallt vatten ger cirkulationen en skjuts och den uppfriskande effekten sitter i länge. 

Träna utomhus
Vårt utomhusgym på takterrassen har öppet året runt. Här tränar du under bar himmel med utsikt över Stockholms takåsar. Tränar du hellre inomhus hittar du all utrustning du kan tänkas behöva i vårt svala inomhusgym. 

Simma i historisk bassäng
Att simma ut i vattnet i vackra Salongsbadet, Anno 1904, är en upplevelse för både kropp och själ. Vattnet är varmare än vad det normalt är i simbassänger. Vintertid ca 30 grader. Sommartid drar vi ner temperaturen lite till 28 grader då den temperaturen känns mer behaglig sommartid. Den vackra Art Nouveau-miljön gör att du riktigt kan känna historiens vingslag i lokalen. Hit har Stockholmare och turister kommit för avkoppling och simning i snart 120 år. 

Sommarbehandlingar
På sommaren finns det några behandlingar som kanske passar lite extra bra. Passa på att, i sommar, ge dig själv extra omsorg med härliga och välgörande behandlingar. Några sommarfavoriter: 

  • Denna sommar har vi en underbar ansiktsbehandling med produkter från ekologiska hudvårdsmärket Eminence.  Denna behandlingm med jordgubbar och rabarber, ger huden liv och lyster. . Missa inte heller vår nyhet ”Facial designed for you” på 30, 50 eller 70min. Denna ansiktsbehandling skräddarsys exklusivt för dig och dina behov för dagen av våra erfarna hudterapeuter, 

  • En skön fot- och underbensmassage på 20 min lindrar trötta sommarfötter och ger energi och avkoppling, . Eller för dig som vill ha lite mer vårdande behandling finns behandlingen City Feet.

  • En härlig massage passar året runt. Vi har massagebehandlingar från hela världen inklusive ayurvediska behandlingar, gravidmassage, klassisk svensk massage och mycket mer. Våga testa nya varianter. Ofta hittar man nya favoriter. Våra massörer är välutbildade och mycket duktiga. Hos oss vet du att du alltid får en bra massage. 
  • Har du överansträngt kroppen i sommar? Ibland behöver man lite mer hjälp om man fått ont i leder, muskler eller skadat sig. Hos oss hittar du både naprapati och sportmassage hos erfaren personal med lång erfarenhet av skador.  
  • Vill du få hår-fria ben, armhålor, bikinilinje, mage eller rygg bokar du in en ekologisk vaxning hos våra duktiga hudterapeuter. 
  • Ta fram glow och lyster även för din kropp. Med våra exfolierande behandlingar blir huden frisk och återfuktad. Väl t.ex. en härlig bodyscrub eller drybrush eller en kombination med både ansiktsbehandling och torrborstning 

Läs mer om våra sommarerbjudanden här. För att först av alla ta del av erbjudanden och aktiviteter, följ våra instagramkonton Centralbadets Skincare och Centralbadet på sociala medier. 

 

Sommaröppettider från 10/7

Mån-fre: 10.00-19.30
Lör-sön: 10.00-17.30

Omklädningsrum håller öppet 30min efter stängning. 

(Sommarstängt för underhåll 23/6-10/7). 

Hoppas att vi ses i sommar! Varmt välkommen önskar personalen på Centralbadet! 

Kategorier
Arkiv