Centralbadets Solterapi

Här på Centralbadet, i vår restaurang Ecobaren, kan du njuta av sol året om, både i vårt orangeri (för matgäster) och på restaurangens lilla soldäck (för badande gäster) som du når via restaurangavdelningen på badsidan. På vårt spa i Stockholm erbjuder vi solterapi som bygger på en speciell solsimulator som följer solens hela spektrum och ger både ljus och skön värme. Systemet styrs av ett datorprogram, likt ett artificiellt ozonskikt som kontrollerar solljuset inom säkra gränser.

Solvärmen från Centralbadets Ljusterapi har en hel del hälsofrämjande fördelar såsom, vidgar blodkärlen, stimulerar blodcirkulationen och minskar stelhet, muskelvärk, ledbesvär, reumatism. Solterapi ökar dessutom ämnesomsättningen och tänjbarheten i leder.

Solljuset från Centralbadets Solterapi:

• Påverkar tallkottskörteln att blockera melatoninet (kroppenssömnhormon) så att vi blir pigga, får mer lust, ork och glädje.
• Immunförsvaret stärks och motverkar vår kända svenska depression.

UV från Centralbadets Solterapi:

• Hjälper kroppen att aktivera D3 vitaminer som stärker kroppens immunförsvar.
• Ger säkrare solbränna. Rätt UV-dos gör att huden bildar ett skyddspigment som vid naturligt solande. Detta innebär att man kan njuta länge i solen utan att behöva oroa sig.
• Solen är inte bara skön. Många forskningsresultat har pekat på att människan behöver solljus för att hålla sig frisk. För en trött personal, kan en stunds ljusbad ge dubbelt tillbaka.
• Sjukskrivningar på företag och i organisationer kan minskas med upp till 25 procent!