BASTU

Den fattiges apotek sa man förr om bastubad och redan de gamla romarna visste att det var rena rama hälsokuren. Så vill du sänka kolesterolet, stärka immunförsvaret och sova bättre om natten?

Börja basta. Att basta har en mängd positiva hälsoeffekter såsom att det minskar stress, förbättrar sömnen och ökar uthålligheten är några av dem.

Image
Image

Bastu i Stockholm för kropp och själ

På vårt spa i Stockholm är vi väldigt stolta över vår unika bastuavdelning som har ett flertal olika miljöer med skilda teman och varierande temperaturer. Alla våra bastubad ingår i samtliga entréer. Besök oss redan idag och basta på vår vackra anläggning i centrala Stockholm.

Viktigt att tänka på innan du bastar

  • Tvaga/tvätta dig alltid noggrant före ett bastubad.
  • Badkläder används ej här. I bastulokalerna sveper vi in oss i handduk under hela vistelsen.
  • Var lågmäld. Vi eftersträvar lugn och tystnad för allas trevnad.

Våra olika bastubad

Varmt så in i Norden

NORDISKA BASTUN. Här är luften torr och het och man kan med fördel börja med att sätta sig på den nedre laven och sedan flytta upp ett steg i taget när svettningarna kommit igång. Vår nordiska bastu håller cirka 85 grader. Sitt så länge det är skönt, vanligtvis 5–15 minuter, men det är individuellt. Om du behöver svalka dig, gå ut en stund, duscha i tempererat vatten eller använd vår effektiva kallfläkt. Drick gärna vatten.

Singing Dunes – öknens vaggvisa

SALT- & ÖKENBASTUN. Luta dig tillbaka, blunda och lyssna till den lågmälda sången från de sandklädda vidderna. Singing Dunes är specialdesignad för Centralbadet. Här sveper en varm ökenvind över kropp och sinnen till tonerna av den musik – det speciella ”huu-läte” – som sanddynerna sprider över miltals med tomhet. Singing Dunes erbjuder så kallad joniserad saltterapi, som är mentalt välgörande vid till exempel ångest och sömnlöshet och den positiva effekten av ökensång är känd sedan urminnes tider. Tips: Prova att humma med i sången, lyssna inåt, kom närmare dig själv.

En yttre och inre reningsprocess

ÅNGBADET. I det vackert vita helkaklade ångbadet är det cirka 45 grader varmt och luftfuktigheten är 100-procentig. Att sätta sig i ångbadet kan därför närmast beskrivas som att befinna sig i ett fjäderlätt duggregn som sprejas ut i rummet. Små mjuka droppar lägger sig på huden och du omsluts av en behaglig känsla av rening. Kombinationen värme och ånga är en mirakelkur för hyn och den rogivande miljön gör att kroppens stressnivåer sjunker. En totalupplevelse med helande egenskaper – vilket inbjuder till långa sköna sittningar.

Healing med ört- och aromaterapi

ÖRT & KRISTALLBASTUN. Njut av den meditativa musiken, den omfamnande värmen, kristallerna och dofterna från färsk timjan, rosmarin och mynta som läggs på aggregatet och sprids i luften via ångan. Atmosfären och aromerna förstärker din sinnesstämning, oavsett vilken du befinner dig i, så det här är en bra bastu att avsluta med då du hunnit varva ner. Hitta balans och närvaro i processen och ta del av en sammetslen upplevelse som blivit en favorit för många av våra gäster.

Basta i infrarött

INFRARÖDA BASTUN. Sätt dig tillrätta i vilsamma stolar i vårt senaste tillskott, en modern lågtempererad infraröd bastu, där du uppnår samma effekt redan efter nio minuter som efter cirka 45 minuter i en traditionell infraröd bastu. Tekniken bygger på energivågor som värmer upp kroppen direkt utan att först värma luften runt omkring och de hälsosamma fördelarna är många: kollagenstimulering, lyster i huden, ökad blodcirkulation, lindring av ledbesvär samt förbättrad kondition för hjärta och kärl för att nämna några. Infraröd bastu är också perfekt för dig som inte är bekväm med höga temperaturer eller av andra skäl inte kan nyttja en vanlig bastu.

Skapa din egen bastuceremoni

En bastu är en plats för kontemplation och välbefinnande – ditt välbefinnande. Så varför inte forma en egen ceremoni? Kanske börjar ritualen redan när duschar inför ditt bastubad? Prova dig fram och se vad som passar dig bäst. Ett tips är att börja med den klassiska nordiska bastun för att sedan ”trappa ner” och avsluta med den harmoniska aroma- och kristallbastun. Har du någon favorit så kanske du föredrar att sitta bara i den. Tänk på att aldrig pressa dig själv och sitt inte längre i bastun än du känner att du vill och orkar.

Komplettera med själv-spa

Den varma miljön är ultimat för hårinpackningar och ansiktsmasker, peeling eller andra behandlingar. Beställ ”själv-spa brickan” i receptionen, eller ta med dina egna produkter.

Duscha rätt Tips:

Porerna vidgas av bastubad, vilket genererar en mängd gynnsamma hälsoeffekter. Undvik därför att duscha i iskallt vatten under tiden du bastar för då sluts porerna. Duscha i tempererat vatten och ta den iskalla duschen efter avslutad bastuceremoni.

Varmt välkommen till Centralbadets bastuavdelning.