Pigg, stark och frisk i höst/vinter

När hösten tagit sitt grepp om Sverige och det blir allt mörkare och kallare är det kanske lite svårare att gå upp på morgonen och man känner sig lite tröttare överlag. Det är också lättare att dra på sig infektioner och förkylningar denna period så det är verkligen läge att tänka lite extra på hälsan.

Här kommer våra bästa hälsotips för att hålla dig frisk, pigg och fylld med energi. Unna dig ett härligt spabesök med varma- & kalla bad, hälsobringande bastubad och behandlingar, fyll på med bra energi via kosten, mota bort trötthet med ljusterapi och boosta hälsa och immunförsvar med härlig träning.

Bastu

Att bada bastu är en riktig dunderkur för hälsan. Immunförsvaret stärks, blodkärlen vidgas och blir mer elastiska, hormonsystemet stimuleras, hjärtat tränas, blodtrycket sänks och nervsystemet påverkas positivt. Dessutom sägs bastubad förbättra sömnkvaliteten, dämpa ångest, lindra värk och ha en antidepressiv effekt. Bastar du ofta uppnår du bäst effekt. På Centralbadet hittar du en hel avdelning med 5 olika bastuvarianter. Här kan alla hitta en favorit. För den som har svårt med värmen i bastu är ett tips att testa infraröda bastun. Här är inte värmen så tryckande utan värmen behaglig samtidigt som luften runt dig inte värms upp. Men effekterna är desamma. Varva gärna med varma- & kalla bad samt kall dusch. Läs mer om våra bastubad i Stockholm

Kallbad

Många har hittat kallbadets hälsoeffekter. Kallbad ger omedelbar effekt när dopamin och endorfiner utsöndras, med ökad fokus och koncentrationsförmåga. Kallbad är också bra för hjärt- och kärlhälsan, ger lägre blodtryck, bättre blodfettsvärden, boostar cirkulationen, förbättrar immunförsvaret, ger snabbare återhämtning, mindre trötthet och en bättre allmänhälsa. 

Har du medicinska hjärtproblem ska du vara försiktig med kallbad och ta det varsamt.  

Ljus

Fyll på med sol- & ljusterapi i restaurang Ecobaren. I orangeriet laddar du på med ljusenergi samtidigt som du njuter av något gott från Ecobarens sortiment av ekologiskt fika, lunch, middag, snacks, vin, öl, bubbel, smoothies, färskpressad juice/blends m.m. Läs mer om sol/ljusterapi 

Behandlingar

Behandlingar ger dig ett tillfälle att verkligen koppla av och bli omhändertagen.

Massage

En skön massage där du bara får koppla av eller blir av med spänningar i muskler och leder är välgörande. Må bra hormoner frigörs vilket förbättrar allmänhälsan både kroppsligt och mentalt, immunförsvaret stärks, blodtrycket stabiliseras. Massage mildrar även stress, gör sömnkvaliteten bättre, mildrar värk och depression. Botanisera gärna bland våra massagebehandlingar i Stockholm.

Medicinska behandlingar

Har du mer medicinska problem med hälsan erbjuder vi även behandlingar för detta. Här hittar du healing, medicinsk yogamassage, colon hydroterapi (tarmsköljning), cirkulationsbehandling, naprapati. Läs mer!

Healing

Vill du balansera upp dina energier eller känner du dig trött och orkeslös? Att gå på healingbehandling kan lösgöra blockeringar och lösgöra energier i kroppen. Stärker förmågan till läkning. Rekommenderas vid värk, stress, trötthet, utbrändhet, sömnsvårigheter, utmattning.  På Centralbadet hittar du både Reiki, Kristallhealing och Healing treatment. Läs mer här!

Hudvård

Även ansiktsbehandling och kroppsbehandling har positiva effekter för hälsan. Njut av en avstressande behandling där du verkligen blir omhändertagen av våra proffsiga terapeuter. Centralbadets hudvårdsbehandlingar

Kurbad

Ett härligt kurbad i vårt vackra privata kurbads-rum vid bassängen är både lyxigt och välgörande. Massagastrålarna är avslappnade och lindrar ömma muskler och leder, har en utjämnande effekt på blodcirkulationen, lindrar stress och förbättrar sömnen. Bokas som singel eller duo med två kar i rummet. Välj mellan Champagnebad, Vitamin- & mineralbad eller Aromaterapibad.

Träning för kropp  själ

Att hitta och sedan också hålla sina rutiner och se till att få tillräckligt med träning är viktigt. Variera gärna träningen med fokus på styrka, smidighet och uthållighet så att träningen blir så skonsam som möjligt.  Viktigast är dock att göra något man gillar så är det enbart simning, enbart dans, enbart meditation, enbart yoga, enbart promenader eller enbart styrketräning så är det också bra. 

Att träna i grupp är ett bra alternativ som också ger gemenskap. I vår yoga- & dansstudio hittar du klasser, kurser och workshops både vardagar och kvällar. 

Träna utomhus

Att träna utomhus ger härlig friskluft. Forskning har också visat att träning i kyla ger extra effekt på förbränningen och ökar andelen av det nyttiga bruna fettet i kroppen. På Centralbadet erbjuder vi utomhusgym året runt uppe på vår takterrass. Testa du också att träna utomhus. Många är vi som snabbt bytt träningen inomhus mot träning ute i friska luften. Vill du inte träna utomhus väljer du vårt välutrustade inomhusgym. Mer information om våra gym.

Simma

Simning är avkopplande och tränar hela kroppen på ett skonsamt sätt. Temperaturen i Centralbadets bassäng ligger på sköna 28-30 grader så här simmar du utan att frysa. (Vintertid har vi lite varmare vatten och på sommaren lite svalare.) Njut av att simma i Salongsbadets vackra rum. En njutning för alla sinnen. 

Yoga/Meditation

Yoga och meditation förbättrar allmänhälsan och reducerar stress och smärta. Eftersom mycket fokus också ligger på andning får du med dig detta i din vardag vilket gör att du känner dig mindre stressad och verkligen syresätter kroppen. När vi stressar är det annars vanligt att vi andas ytligt vilket blir en ond cirkel. Att träna i grupp/gemenskap har också effekt på vårt psykiska välmående. 

Läs om våra yogaklasser

Läs om meditationsklasserna

Dans

I Andrum Yoga- & Dansstudio hittar du härliga danspass där du verkligen får släppa loss till medryckande musik. Ger glädje, smidighet, styrka och kondition. Passar alla oavsett koordinationsförmåga eller kondition. Huvudsaken är att du ger dig hän och har kul. Besök Studio Andrum här.

Kost

Vällagad ekologisk mat & dryck kan verkligen göra under för hälsan och orken. Se till att du får i dig bra näring. Besök Ecobaren för goda och välgörande alternativ för lunch, fika, middag, AW. 

Kosttillskott

Ibland behöver man fylla på med kosttillskott och kanske särskilt den mörkare årstiden. Låt oss hjälpa dig hitta kosttillskottet som du saknar för att maxa din hälsa. Välkommen in till Centralbadets butik i gatuplan på Centralbadet. 

Varmt välkommen till Centralbadet – ditt spa i Stockholm!