Spabehandling – Infraröd bastu (IR)

Värmekänslan i en IR-bastu är mycket behaglig. En kund beskrev det som känslan att på våren sitta vid en husvägg i lä och känna solens värmande strålar – beskrivningen ringar in känslan väldigt bra. IR-ljuset värmer inte upp luften runt dig utan värmen går in i kroppen. Däremot svettas du ordentligt, svettprocessen och blodcirkulationen sätter fart Effekten i kroppen påminner om feber och gör att immunförsvaret förstärks. Bastun ger även en ordentlig detox – energinivån höjs och förbränningen ökar. 

Även det psykiska välmåendet kan den ha god effekt på, t ex mot stress och utmattning. Dessutom kan den till och med ha en antidepressiv inverkan och ge snabbare mental återhämtning.

IR fullspektrum har länge använts för rehabilitering av skador samt inom hudvård. Ljuset är fantastiskt mot smärta och kan hjälpa vid reumatism, muskel-, led- och till och med nervsmärtor. Den påskyndar också läkningsprocessen och motverkar inflammatoriska tillstånd i kroppen.

Inom hudvårdsbehandlingar har det röda ljuset använts mot såväl acne, inflammation i huden och för en ökad kollagenproduktion samt en fastare spänstigare hud. Regelbundna IR-bastare vitnar om föryngrande effekter på huden samt mot celluliter.  

Infraröd bastu passar de allra flesta och du lämnar bastun med ett härligt glow, energi och lite lättare steg.

Hos oss på vårt spa i Stockholm ingår IR-bastu i din entré. Du sitter i sköna vilstolar framför ett eget aggregat och låter de välgörande strålarna ta hand om dig. 9 min i vår IR-bastu har samma effekt på hälsan som 45min i en vanlig bastu. Kom ihåg att fylla på med vatten efter bastun, då du svettas mer än du kanske upplever. 

Läs mer om hela vårt utbud av olika bastubad HÄR

Andra behandlingar som kanske intresserar dig

Aroma Anti-stress massage

Ayurvedisk Detox-massage