30min TCM Tui Na återbesök

700 kr

Information

Har du ont? Känns kroppen stel eller trött? Är du stressad eller utmattad?
Då kan behandlingsmetoden Tui Na vara något för dig. En behandlingsform som kombinerar kinesisk medicinsk massage, akupressur och kiropraktik i ett komplett system och effektivt behandlar de flesta stress- och smärtsymptom. Både kronisk och tillfällig akut problematik.

• Den rytmiskt utförda massagen når de djupaste muskelvävnaderna och är utvecklad för att lösa upp kraftiga bindvävsförtätningar så som vid t ex ’frozen shoulder’ eller ’tennisarmbåge’.

• Akupressuren går ut på att stimulera speciella punkter för att på verka och återställa balansen i kroppens nerv och hormonella system. Den här tekniken är central i behandling av bl a migrän och menstruella obalanser.

• De kiropraktiska manipulationerna används för att återställa funktionen och rörligheten i leder som utsatts för olika trauman eller långvarig överbelastning.

Behandlingsmöjligheter:
Tui Na’ns unika komposition tillåter en mycket effektiv behandling av: Idrottsskador, fallskador och led & belastningsskador, stress eller andra faktorer, exempelvis: fibromyalgi, sömnsvårigheter och förstoppning.

Konsultation:
Första gången du kommer hit får du fylla i en anamnes (hälsodeklaration) som du och terapeuten går igenom tillsammans. Du får beskriva din hälsostatus samt varför du har kommit till oss och vad dina mål och förväntningar med besöket är. Utifrån anamnesen och samtalet gör terapeuten sen en individuellt anpassad behandlingsstrategi. Du som kommer till vår terapeut kan alltid göra något åt din situation mellan behandlingssessionerna för att påskynda din läkning. Terapeut en lär dig hur du ska töja de muskler som är överbelastade, eller olika meditativa övningar (Qi Gong) för att reducera stress och främja en balanserad mental hälsa.

Tid: 30 min