Information

Återfå din naturliga balans och rörelsefrihet.

Alexandertekniken
• används för att få en naturlig kroppshållning och för att få balans mellan huvud, nacke och rygg.
• hjälper dig att upptäcka och bli mer medveten om djupt rotade vanor som orsakar stress och spänningar i kroppen.
• lär du dig att använda precis som att lära sig att spela instrument, genom lärarledd undervisning.

De tre vanligaste anledningarna till att lära sig Alexandertekniken är:

1. Lindring av smärta
För dig med besvär som har uppkommit p.g.a. felaktigt rörelsemönster av kroppen och som lider av öm rygg, stel nacke, huvudvärk, astma/andningsproblem och depression m.m.

2. Ökad prestation och närvaro
För att utveckla färdigheter inom sitt yrke. Högpresterande yrken som till exempel: chefer, idrottare, lärare, musiker, (scen)konstnärer mfl.

3. Ökad livskvalitet och personlig utveckling
För dig som är intresserad av personlig förändring och mental närvaro.

Med Alexandertekniken lär du dig hur du använder kroppen i dina vardagliga rörelser utan att få spänningar och besvär. En studie som publicerades i ’British Medical Journal’ 2008 visar att Alexandertekniken är den mest effektiva metoden, på lång sikt, för de som lider av ryggsmärtor. Alexander började undervisa sin teknik i London 1904, samma år som Centralbadet slog upp sina portar för allmänheten här i Stockholm.

Under lektionerna observeras hur du går/står/sitter samt använder din kropp i rörelse. Du lär dig att förbättra dina rörelser med både muntliga instruktioner och genom att läraren lätt lägger sina händer på till exempel din rygg, huvud eller höft. Under lektionen blir du medveten om din kropp på ett nytt sätt, och blir varse om din balans och ditt naturliga & sunda rörelsemönster.

En lektion är på cirka 50 minuter, och du är ensam elev. Inga särskilda träningskläder behövs. Hur många lektioner du vill ta beror på vad du vill åstadkomma med kunskaperna. Du är välkommen att ta en eller par lektioner för att se om det är en metod du vill veta mer om. En tumregel är att cirka 10-20 lektioner ger dig en baskunskap i, och förståelse av, Alexandertekniken.

Tid: 50min