Information

Tarmsköljning/Colon Hydroterapi

Tarmens tillstånd spelar en viktig roll för vår hälsa. Tarmsystemet fungerar egentligen som ett kraftverk där blodet hämtar näring och energi ur maten och sedan distribuera den energin till alla kroppens celler. Hur väl tarmsystemet fungerar beror till stor del på tarmfloran. I vår långa tarmkanal finns ett intensivt bakterieliv, vars uppgift är att utsöndra födan vi tar och utvinna den näringsrikedom som kroppen behöver så som vitaminer, mineraler etc. Felaktig kost, för lite motion, för mycket stress och vissa mediciner saktar ner tarmens naturliga rörelse, vilket i sin tur inverkar på hur vi mår.

Behandlingsmetoden görs, med marknadens bästa maskinella utrustning, genom att föra kroppstempererat filtrerad vatten in i tarmen via en antiseptisk slang. Behandlingen är hygienisk, smärtfri och diskret. Slaggprodukter och eventuella gifter sköljs bort och du upplever att kroppen blir lättare.

Under behandlingen ger terapeuten kostråd utifrån en ansiktsdiagnostik. Denna behandling är kompletterande och förebyggande och hjälper till för att undvika framtida tarmproblem. Behandlingen varar mellan en och en halv timme. En viktig förutsättning är att ha fastande mage minst två timmar innan besöket.

Tid. 60-90 min

 

Kontraindikationer
(Om du har något av följande avråder vi dig att göra en Colon Hydroterapi-behandling).

Hjärtsjukdomar, njursvikt och cancer i tjocktarmen
Blödning från tarmen eller sår/fistlar
Inflammation i tarmfickor, Ulcerös colit & Chrons sjukdom
Senare stadium av graviditet