Tui Na

Har du ont? Känns kroppen stel eller trött? Är du stressad eller utmattad? Då kan behandlingsmetoden Tui Na vara något för dig.

Läs mer

Information

Har du ont? Känns kroppen stel eller trött? Är du stressad eller utmattad?
Då kan behandlingsmetoden Tui Na vara något för dig. En behandlingsform som kombinerar kinesisk medicinsk massage, akupressur och kiropraktik i ett komplett system och effektivt behandlar de flesta stress- och smärtsymptom. Både kronisk och tillfällig akut problematik.

• Den rytmiskt utförda massagen når de djupaste muskelvävnaderna och är utvecklad för att lösa upp kraftiga bindvävsförtätningar så som vid t ex ’frozen shoulder’ eller ’tennisarmbåge’.

• Akupressuren går ut på att stimulera speciella punkter för att på verka och återställa balansen i kroppens nerv och hormonella system. Den här tekniken är central i behandling av bl a migrän och menstruella obalanser.

• De kiropraktiska manipulationerna används för att återställa funktionen och rörligheten i leder som utsatts för olika trauman eller långvarig överbelastning.

Behandlingsmöjligheter:
Tui Na’ns unika komposition tillåter en mycket effektiv behandling av: Idrottsskador, fallskador och led & belastningsskador, stress eller andra faktorer, exempelvis: fibromyalgi, sömnsvårigheter och förstoppning.

Konsultation:
Första gången du kommer hit får du fylla i en anamnes (hälsodeklaration) som du och terapeuten går igenom tillsammans. Du får beskriva din hälsostatus samt varför du har kommit till oss och vad dina mål och förväntningar med besöket är. Utifrån anamnesen och samtalet gör terapeuten sen en individuellt anpassad behandlingsstrategi. Du som kommer till vår terapeut kan alltid göra något åt din situation mellan behandlingssessionerna för att påskynda din läkning. Terapeut en lär dig hur du ska töja de muskler som är överbelastade, eller olika meditativa övningar (Qi Gong) för att reducera stress och främja en balanserad mental hälsa.

 

OBS! Denna behandling utförs ej på gravida

Våra terapeuter och massörer

Observera att vi har både manliga och kvinnliga terapeuter/massörer. Alla välutbildade inom sitt område med lång och dokumenterad erfarenhet.
Har du särskilda önskemål gällande din terapeut behöver detta kontrolleras senast 24h innan behandlingen. Terapeut/massör kan ej bytas på plats hos oss.

Incheckning

Vid behandling med entré rekommenderar vi incheckning senast 30min innan behandlingens start så att du hinner checka in i lugn och ro, byta om och ta dig till behandlingen.
Vid enbart behandling kan du checka in lite senare, men kom i god tid så att du hinner checka in i lugn och ro även om det skulle vara andra kunder före dig vid incheckning.

Klädsel

Finns det särskilda rekommendationer gällande din behandling hittar du detta i behandlingstexten. De flesta behandlingarna utförs iklädd torra badkläder eller underkläder. Underdel är alltid på under massagebehandlingen. Vid behandling av ansikte utan entré behöver inget ombyte ske.

Smycken

Ta gärna av smycken innan din behandling. Placera dem där de är i säkert förvar och ej kan glömmas efter behandlingen.

Preferenser eller skador/sjukdomar/allergier

Har du skador, sjukdomar, allergier eller är det något annat massören/terapeuten behöver känna till? Meddela alltid terapeuten och ge den information, som är viktig att veta, innan behandlingen startar.
Det är också viktigt att du under behandlingen säger till om det är något som ej känns bra.

Vid behandling i kombination med entré

Vi rekommenderar att du alltid avslutar ditt besök med din/a behandling/ar.
Behöver du/ni lägga upp besöket annorlunda är det viktigt att ej bada efter oljemassage. Bastubad går bra efter massage, men rekommenderas ej efter ansiktsbehandling.

Vid behandling utan entré

Kommer du enbart för behandling hämtas du upp av en terapeut, vid starttiden för behandlingen, som visar dig till behandlingsrummet. Om ombyte krävs, så byter om du om på plats i anslutning till behandlingsrummet. Eventuell olja torkas av ordentligt efter massagen. Tillträde till övriga anläggningen ingår ej.

Graviditet – vid massagebehandling

Vid graviditet och massage är det viktigt att välja behandling avsedd för gravida då massören är utbildad för massage av gravida och gravidkudde eller andra hjälpmedel finns tillgängliga.

Efter behandlingen

Tänk på att dricka mycket vatten efter din behandling.
Sitt gärna ner en stund efter behandlingen och koppla av/vila.
Efter en massage kan du uppleva muskelvärk i likhet med träningsvärk. Detta kan sitta i någon till några dagar och är fullt normalt. Särskilt om du ej går regelbundet på massage.

Återkoppling efter behandling

Våra terapeuter/massörer uppskattar återkoppling och feedback direkt och/eller till receptionen innan du lämnar oss för denna gång. Det är värdefullt för oss att höra att du är nöjd.
Har du haft en härlig behandling och vill tipsa andra, vet vi att vår personal alltid uppskattar att du tipsar anhöriga, vänner och bekanta i sociala medier eller genom recensioner.
Var det något du ej var nöjd med gällande din behandling? Kontakta oss omedelbart, gärna direkt på plats i receptionen.

Detta ingår i Relaxentrén

I entrépaketet får du tillgång till Salongsbadet, den Romerska bad- & bastuavdelningen (med spapooler; bubbelpool, termalbad, kallbad, kneippbad och fem gemensamma bastubad), inomhus- & utomhusgym (på soltakterrassen) samt ljusterapi i restaurang Ecobaren, inkl. lån av badrock, handdukar, badtofflor samt nyckel till eget skåp i omklädningsrum.

Välj typ av behandling

*Åldersgräns 18 år (16 år med målsman)

Valt datum
{{ moment(pickedDate).format('dddd') }} {{ moment(pickedDate).format('DD') }} {{ moment(pickedDate).format('MMMM') }}

Välj plats

Vill du ha med relaxentré?

Detta ingår i Relaxentrén

I entrépaketet får du tillgång till Salongsbadet, den Romerska bad- & bastuavdelningen (med spapooler; bubbelpool, termalbad, kallbad, kneippbad och fem gemensamma bastubad), inomhus- & utomhusgym (på soltakterrassen) samt ljusterapi i restaurang Ecobaren, inkl. lån av badrock, handdukar, badtofflor samt nyckel till eget skåp i omklädningsrum.

Laddar