Freezpen

Information

Freezpen är en avancerad och effektiv kryobehandling som på några sekunder* avlägsnar olika benigna (godartade) hudförändringar, så som pigmenteringar/åldersfläckar, vårtor, körsbärsangiom, fibrom, skintags och seborriska keratoser.

Rekommenderas för behandling av:

 • Åldersfläckar
 • Vårtor
 • Skintags
 • Körsbärsangiom

  

Behandlingen är säker, snabb och effektiv. Med sin mycket precisa applikatorspets fryser Freezpen endast bort din hudförändring och inte den omgivande, friska huden.

Behandlingen ger minimalt obehag och har få biverkningar. Hudförändringar i ansiktet och området kring ögonen kan behandlas säkert även i området nära ögonen.

*Notera att det ibland kan behövas upprepade behandlingar.

Pris: 

Freezpen konsultation 150:- (20min). (Valfri)
1  prick 900:- (30min), inkluderar ett återbesök.
2 – 3 prickar 1.300:-  (40min), inkluderar ett återbesök.
4 – 5 prickar (eller fler som hinner behandlas inom behandlingstiden) 1.700:- (50min) , inkluderar ett återbesök.

Behandlingen får ej kombineras med bad pga hög risk för infektion.

Kontraindikationer:

 • Nedsatt känsel
 • Dålig cirkulation
 • Öppna sår
 • Cancer 
 • Hyperkänslighet mot kyla
 • Gravida eller ammande
 • Keloida ärr
 • Pågående sjukdom – påverkar läkningen

Behandlingsmetod:

Kryopen hålls nära huden och rakt över hudförändringen. Genom en snabb och kontrollerad rörelse fram och tillbaka över området, skapas en säker och precis frysning. Beroende på hudförändringens storlek och djup kan behandlingen vara från 1 till 30 sekunder per behandlingsområde. För bästa resultat krävs oftast två frysningar på samma område och med ca 30 sekunders mellanrum.

Kom ihåg att alltid konsultera en läkare/dermatolog innan en Freezpen-behandling, för att säkerställa att hudförändringen är godartad.

Att tänka på efter en Freezpen-behandling:

Några minuter upp till några timmar efter behandlingen kan en brännande, kliande känsla kvarstå. Huden kan bli röd runt det behandlade området på grund av kyla och irritation.

Det kan även bildas en vattenblåsa som försvinner efter några timmar. det är viktigt att inte pilla sönder denna då infektion kan uppstå.

Fläcken blir mörkare och efter några dagar bildas en sårskorpa som med tiden faller av. Även här är det mycket viktigt att inte pilla bort sårskorpan. Läkningen är olika från person till person och beroende på vilket område man behandlat, generellt tar det mellan 1- 3 veckor.

Viktigt med hygien och eftervård:

 • Håll området torrt, klia/riv ej
 • Efter sårskorpan fallit av, behandla gärna området med 1% kortisonsalva upp till 10 dagar kvällstid för att underlätta läkning
 • Använd eventuellt kirurgtejp för att skydda områden där risk finns för skav eller UV-ljus
 • Använd alltid SPF 30-50 på det behandlade området efter behandlingen för att skydda den nya huden
 • Fler behandlingstillfällen kan behövas, beroende på fläckens storlek och karaktär
 • Vänta med andra hudvårdsbehandlingar tills huden är helt återställd efter kryobehandling

Tveka inte att kontakta oss vid funderingar eller frågor.

Våra terapeuter och massörer

Observera att vi har både manliga och kvinnliga terapeuter/massörer. Alla välutbildade inom sitt område med lång och dokumenterad erfarenhet.
Har du särskilda önskemål gällande din terapeut behöver detta kontrolleras senast 24h innan behandlingen. Terapeut/massör kan ej bytas på plats hos oss.

Incheckning

Vid behandling med entré rekommenderar vi incheckning senast 30min innan behandlingens start så att du hinner checka in i lugn och ro, byta om och ta dig till behandlingen.
Vid enbart behandling kan du checka in lite senare, men kom i god tid så att du hinner checka in i lugn och ro även om det skulle vara andra kunder före dig vid incheckning.

Klädsel

Finns det särskilda rekommendationer gällande din behandling hittar du detta i behandlingstexten. De flesta behandlingarna utförs iklädd torra badkläder eller underkläder. Underdel är alltid på under massagebehandlingen. Vid behandling av ansikte utan entré behöver inget ombyte ske.

Smycken

Ta gärna av smycken innan din behandling. Placera dem där de är i säkert förvar och ej kan glömmas efter behandlingen.

Preferenser eller skador/sjukdomar/allergier

Har du skador, sjukdomar, allergier eller är det något annat massören/terapeuten behöver känna till? Meddela alltid terapeuten och ge den information, som är viktig att veta, innan behandlingen startar.
Det är också viktigt att du under behandlingen säger till om det är något som ej känns bra.

Vid behandling i kombination med entré

Vi rekommenderar att du alltid avslutar ditt besök med din/a behandling/ar.
Behöver du/ni lägga upp besöket annorlunda är det viktigt att ej bada efter oljemassage. Bastubad går bra efter massage, men rekommenderas ej efter ansiktsbehandling.

Vid behandling utan entré

Kommer du enbart för behandling hämtas du upp av en terapeut, vid starttiden för behandlingen, som visar dig till behandlingsrummet. Om ombyte krävs, så byter om du om på plats i anslutning till behandlingsrummet. Eventuell olja torkas av ordentligt efter massagen. Tillträde till övriga anläggningen ingår ej.

Graviditet – vid massagebehandling

Vid graviditet och massage är det viktigt att välja behandling avsedd för gravida då massören är utbildad för massage av gravida och gravidkudde eller andra hjälpmedel finns tillgängliga.

Efter behandlingen

Tänk på att dricka mycket vatten efter din behandling.
Sitt gärna ner en stund efter behandlingen och koppla av/vila.
Efter en massage kan du uppleva muskelvärk i likhet med träningsvärk. Detta kan sitta i någon till några dagar och är fullt normalt. Särskilt om du ej går regelbundet på massage.

Återkoppling efter behandling

Våra terapeuter/massörer uppskattar återkoppling och feedback direkt och/eller till receptionen innan du lämnar oss för denna gång. Det är värdefullt för oss att höra att du är nöjd.
Har du haft en härlig behandling och vill tipsa andra, vet vi att vår personal alltid uppskattar att du tipsar anhöriga, vänner och bekanta i sociala medier eller genom recensioner.
Var det något du ej var nöjd med gällande din behandling? Kontakta oss omedelbart, gärna direkt på plats i receptionen.

Detta ingår i Relaxentrén

I entrépaketet får du tillgång till Salongsbadet, den Romerska bad- & bastuavdelningen (med spapooler; bubbelpool, termalbad, kallbad, kneippbad och fem gemensamma bastubad), inomhus- & utomhusgym (på soltakterrassen) samt ljusterapi i restaurang Ecobaren, inkl. lån av badrock, handdukar, badtofflor samt nyckel till eget skåp i omklädningsrum.

Välj typ av behandling

*Åldersgräns 18 år (16 år med målsman)

Valt datum
{{ moment(pickedDate).format('dddd') }} {{ moment(pickedDate).format('DD') }} {{ moment(pickedDate).format('MMMM') }}

Välj plats

Vill du ha med relaxentré?

Detta ingår i Relaxentrén

I entrépaketet får du tillgång till Salongsbadet, den Romerska bad- & bastuavdelningen (med spapooler; bubbelpool, termalbad, kallbad, kneippbad och fem gemensamma bastubad), inomhus- & utomhusgym (på soltakterrassen) samt ljusterapi i restaurang Ecobaren, inkl. lån av badrock, handdukar, badtofflor samt nyckel till eget skåp i omklädningsrum.

Laddar