Lycon Wax

Information

Lycon Wax Small, Medium eller Large
 
Silkeslen och hårfri hud med Lycon kvalitetsvax. En skonsam och effektiv hårborttagningsmetod som samtidigt som den gör huden mjuk och återfuktad även är en av de minst smärtsamma metoderna på marknaden. Vaxet är också så pass snällt mot huden att det passar även de flesta med känslig hud.
 
Vi använder remsvax och remsfritt vax (Hot Wax) i våra vaxbehandlingar.
För mindre områden med lite grövre hårtjocklek som ansikte, bikini och armhålor används Hot Wax som effektivt tar bort så korta strån som  1 mm.
Större områden som ben, armar, rygg och mage vaxas med remsvax. Vi rekommenderar en utväxt på ca 3 – 5 mm för dessa områden. Längre utväxt ger ett bättre och mer varaktigt resultat då man kommer åt fler strån i olika tillväxtfaser. 
 

Aromaupplevelse

Azulen, aloe vera, kamomill, ros, jordgubb och lavendel är några av de lugnande, återfuktande och ljuvligt doftande ingredienser som finns i vaxerna och i för-och efterbehandling. Denna behandling är därför också en aroma-upplevelse vilket gör behandlingen till så mycket mer än en vanlig vaxning. En njutning för ditt sinne.
 

Val av behandling

Se mer information om respektive behandlingslängd nedan (beroende på vilken behandlingslängd du bokar). Beroende på vilken behandlingstid du bokat väljer du sedan på plats ett av alternativen i den gruppen, small, medium eller large. 
 

 Small (20min)

 • Överläpp & hakparti
 • Axiller (armhålor)
 • Axlar
 • Nacke
 • Halva armar
 • Bikini (endast till troskant)

 

Medium (30min)

 • Ansikte (större område)
 • Hela armar (till axlar)
 • Halva ben
 • Bikini – string 
 • Rygg
 • Bröst

 

Large (60min)

 • Hela ben inkl. bikini
 • Rygg & bröst
 • Rygg, nacke & axlar
 • Bröst, axlar och magsträng

Råd för bästa resultat:

Före vaxning: sola ej 24 timmar innan behandling. Torrborsta eller peela gärna huden dagen innan vilket förbättrar resultatet.
Efter vaxning: Undvik att sola, duscha, basta och träna 24 timmar efter behandling. Smörj ej huden med annat än det hudterapeuten rekommenderat första dygnet eftersom huden annars kan bli irriterad, tilltäppt och till och med inflammerad. 
Använd gärna Ingrown X-it Solution i syfte att hjälpa thudens läkningsprocess och minimera uppkomsten av ingrodda hår. Passar utmärkt efter alla typer av hårborttagning samt även vid acne och tilltäppta porer. Efterbehandling med produkten ingår i alla våra vaxbehandlingar.
Produkten kan också köpas hem efter behandlingen.
 

Kontraindikationer

Vi avråder från vaxning vid bruk av acnemedicin som påverkar huden, vid åderbråck, eksem, sår eller solsvedd hud. Om du har tendens till ytliga blodkärl kan vaxning i vissa fall resultera i fler ytliga blodkärl.  
 
Tid: 20 min, 30 min, 60 min

Våra terapeuter och massörer

Observera att vi har både manliga och kvinnliga terapeuter/massörer. Alla välutbildade inom sitt område med lång och dokumenterad erfarenhet.
Har du särskilda önskemål gällande din terapeut behöver detta kontrolleras senast 24h innan behandlingen. Terapeut/massör kan ej bytas på plats hos oss.

Incheckning

Vid behandling med entré rekommenderar vi incheckning senast 30min innan behandlingens start så att du hinner checka in i lugn och ro, byta om och ta dig till behandlingen.
Vid enbart behandling kan du checka in lite senare, men kom i god tid så att du hinner checka in i lugn och ro även om det skulle vara andra kunder före dig vid incheckning.

Klädsel

Finns det särskilda rekommendationer gällande din behandling hittar du detta i behandlingstexten. De flesta behandlingarna utförs iklädd torra badkläder eller underkläder. Underdel är alltid på under massagebehandlingen. Vid behandling av ansikte utan entré behöver inget ombyte ske.

Smycken

Ta gärna av smycken innan din behandling. Placera dem där de är i säkert förvar och ej kan glömmas efter behandlingen.

Preferenser eller skador/sjukdomar/allergier

Har du skador, sjukdomar, allergier eller är det något annat massören/terapeuten behöver känna till? Meddela alltid terapeuten och ge den information, som är viktig att veta, innan behandlingen startar.
Det är också viktigt att du under behandlingen säger till om det är något som ej känns bra.

Vid behandling i kombination med entré

Vi rekommenderar att du alltid avslutar ditt besök med din/a behandling/ar.
Behöver du/ni lägga upp besöket annorlunda är det viktigt att ej bada efter oljemassage. Bastubad går bra efter massage, men rekommenderas ej efter ansiktsbehandling.

Vid behandling utan entré

Kommer du enbart för behandling hämtas du upp av en terapeut, vid starttiden för behandlingen, som visar dig till behandlingsrummet. Om ombyte krävs, så byter om du om på plats i anslutning till behandlingsrummet. Eventuell olja torkas av ordentligt efter massagen. Tillträde till övriga anläggningen ingår ej.

Graviditet – vid massagebehandling

Vid graviditet och massage är det viktigt att välja behandling avsedd för gravida då massören är utbildad för massage av gravida och gravidkudde eller andra hjälpmedel finns tillgängliga.

Efter behandlingen

Tänk på att dricka mycket vatten efter din behandling.
Sitt gärna ner en stund efter behandlingen och koppla av/vila.
Efter en massage kan du uppleva muskelvärk i likhet med träningsvärk. Detta kan sitta i någon till några dagar och är fullt normalt. Särskilt om du ej går regelbundet på massage.

Återkoppling efter behandling

Våra terapeuter/massörer uppskattar återkoppling och feedback direkt och/eller till receptionen innan du lämnar oss för denna gång. Det är värdefullt för oss att höra att du är nöjd.
Har du haft en härlig behandling och vill tipsa andra, vet vi att vår personal alltid uppskattar att du tipsar anhöriga, vänner och bekanta i sociala medier eller genom recensioner.
Var det något du ej var nöjd med gällande din behandling? Kontakta oss omedelbart, gärna direkt på plats i receptionen.

Detta ingår i Relaxentrén

I entrépaketet får du tillgång till Salongsbadet, den Romerska bad- & bastuavdelningen (med spapooler; bubbelpool, termalbad, kallbad, kneippbad och fem gemensamma bastubad), inomhus- & utomhusgym (på soltakterrassen) samt ljusterapi i restaurang Ecobaren, inkl. lån av badrock, handdukar, badtofflor samt nyckel till eget skåp i omklädningsrum.

Välj typ av behandling

*Åldersgräns 18 år (16 år med målsman)

Valt datum
{{ moment(pickedDate).format('dddd') }} {{ moment(pickedDate).format('DD') }} {{ moment(pickedDate).format('MMMM') }}

Välj plats

Vill du ha med relaxentré?

Detta ingår i Relaxentrén

I entrépaketet får du tillgång till Salongsbadet, den Romerska bad- & bastuavdelningen (med spapooler; bubbelpool, termalbad, kallbad, kneippbad och fem gemensamma bastubad), inomhus- & utomhusgym (på soltakterrassen) samt ljusterapi i restaurang Ecobaren, inkl. lån av badrock, handdukar, badtofflor samt nyckel till eget skåp i omklädningsrum.

Laddar