Lymfmassage

Information

Lider du av dålig blodcirkulation, sömnproblem eller domningar på olika ställen i kroppen? Det kan bero på en överbelastning i det så viktiga lymfatiska systemet – kroppens eget sinnrika reningsverk, som också deltar i kroppens försvar mot bakterier och virus.

Med hjälp av effektiv lymfmassage hjälper du kroppen att skapa ett jämnare näringsflöde, då toxiner, snabba kalorier och andra slaggprodukter blockerar eller hindrar lymfsystemet från att fungera fullt ut rensas bort.

Syftet med lymfmassagen är att stimulera lymfsystemet och varsamma lätta strykningar, i riktning mot lymfnoderna, varvas med djupare grepp där det finns ett behov. Många kunder beskriver att de efter en behandling känner sig lättare och renare.

Helkroppsmassagen utförs på en varm skön bädd där terapeuten använder mjukgörande ekologisk solrosolja, tistelolja och sheasmörolja som toppas med geranium & apelsin för att både kropp och själ ska må bra. Behandlingen är som mest gynnsam när kroppen är avslappnad och inleds därför med att du som kund gör en kort enkel andningsövning med ”änglavingar” för att nå en behaglig djupandning.

Lymfmassage passar alla, även dem som exempelvis tidigare genomgått en cancerbehandling med borttagning av lymfkörtlar, äldre personer som är i behov av cirkulationsfrämjande åtgärder samt de som behöver en igångsättare av kroppens system.

Övrigt:

• När behandlingen bokas med en relaxentré så kan du med fördel kombinera massagen med en stund i vår infraröda bastu. Bastubadet är avslappnande och kroppen svettas effektivt ut slaggprodukter.

• Fördelarna med lymfmassage är ökad cirkulation som bidrar till en fin lyster i huden.

• Massagen kan även minska halten av stresshormon och ge bättre sömn.

• Tips för hemmabruk. Torrborstning av huden i mjuka rörelser i hjärtats riktning stimulerar lymfflödet, balanserar underhudsfettet och hjälper kroppen i dess reningsarbete. En god hudvård överlag gör det svårare för bakterier att ta sig in i kroppen.

Kom gärna i god tid, för att i lugn och ro checka-in.

* I den längre behandlingstiden, 85 minuter, ingår även massage av ansikte och huvud. Vilket skänker lyster samt reducerar svullnad och mörka ringar under ögonen.

OBS! Denna behandling utförs ej på gravida

 

Våra terapeuter och massörer

Observera att vi har både manliga och kvinnliga terapeuter/massörer. Alla välutbildade inom sitt område med lång och dokumenterad erfarenhet.
Har du särskilda önskemål gällande din terapeut behöver detta kontrolleras senast 24h innan behandlingen. Terapeut/massör kan ej bytas på plats hos oss.

Incheckning

Vid behandling med entré rekommenderar vi incheckning senast 30min innan behandlingens start så att du hinner checka in i lugn och ro, byta om och ta dig till behandlingen.
Vid enbart behandling kan du checka in lite senare, men kom i god tid så att du hinner checka in i lugn och ro även om det skulle vara andra kunder före dig vid incheckning.

Klädsel

Finns det särskilda rekommendationer gällande din behandling hittar du detta i behandlingstexten. De flesta behandlingarna utförs iklädd torra badkläder eller underkläder. Underdel är alltid på under massagebehandlingen. Vid behandling av ansikte utan entré behöver inget ombyte ske.

Smycken

Ta gärna av smycken innan din behandling. Placera dem där de är i säkert förvar och ej kan glömmas efter behandlingen.

Preferenser eller skador/sjukdomar/allergier

Har du skador, sjukdomar, allergier eller är det något annat massören/terapeuten behöver känna till? Meddela alltid terapeuten och ge den information, som är viktig att veta, innan behandlingen startar.
Det är också viktigt att du under behandlingen säger till om det är något som ej känns bra.

Vid behandling i kombination med entré

Vi rekommenderar att du alltid avslutar ditt besök med din/a behandling/ar.
Behöver du/ni lägga upp besöket annorlunda är det viktigt att ej bada efter oljemassage. Bastubad går bra efter massage, men rekommenderas ej efter ansiktsbehandling.

Vid behandling utan entré

Kommer du enbart för behandling hämtas du upp av en terapeut, vid starttiden för behandlingen, som visar dig till behandlingsrummet. Om ombyte krävs, så byter om du om på plats i anslutning till behandlingsrummet. Eventuell olja torkas av ordentligt efter massagen. Tillträde till övriga anläggningen ingår ej.

Graviditet – vid massagebehandling

Vid graviditet och massage är det viktigt att välja behandling avsedd för gravida då massören är utbildad för massage av gravida och gravidkudde eller andra hjälpmedel finns tillgängliga.

Efter behandlingen

Tänk på att dricka mycket vatten efter din behandling.
Sitt gärna ner en stund efter behandlingen och koppla av/vila.
Efter en massage kan du uppleva muskelvärk i likhet med träningsvärk. Detta kan sitta i någon till några dagar och är fullt normalt. Särskilt om du ej går regelbundet på massage.

Återkoppling efter behandling

Våra terapeuter/massörer uppskattar återkoppling och feedback direkt och/eller till receptionen innan du lämnar oss för denna gång. Det är värdefullt för oss att höra att du är nöjd.
Har du haft en härlig behandling och vill tipsa andra, vet vi att vår personal alltid uppskattar att du tipsar anhöriga, vänner och bekanta i sociala medier eller genom recensioner.
Var det något du ej var nöjd med gällande din behandling? Kontakta oss omedelbart, gärna direkt på plats i receptionen.

Detta ingår i Relaxentrén

I entrépaketet får du tillgång till Salongsbadet, den Romerska bad- & bastuavdelningen (med spapooler; bubbelpool, termalbad, kallbad, kneippbad och fem gemensamma bastubad), inomhus- & utomhusgym (på soltakterrassen) samt ljusterapi i restaurang Ecobaren, inkl. lån av badrock, handdukar, badtofflor samt nyckel till eget skåp i omklädningsrum.

Välj typ av behandling

*Åldersgräns 18 år (16 år med målsman)

Valt datum
{{ moment(pickedDate).format('dddd') }} {{ moment(pickedDate).format('DD') }} {{ moment(pickedDate).format('MMMM') }}

Välj plats

Vill du ha med relaxentré?

Detta ingår i Relaxentrén

I entrépaketet får du tillgång till Salongsbadet, den Romerska bad- & bastuavdelningen (med spapooler; bubbelpool, termalbad, kallbad, kneippbad och fem gemensamma bastubad), inomhus- & utomhusgym (på soltakterrassen) samt ljusterapi i restaurang Ecobaren, inkl. lån av badrock, handdukar, badtofflor samt nyckel till eget skåp i omklädningsrum.

Laddar