FAQ/Vanliga frågor

FAQ Centralbadet

Inför ditt besök

Badreglerna är en förutsättning för att du ska få ett trevligt och avkopplande besök. Läs noga igenom innan ditt besök så att du har koll på husets regler. 
 
• Bibliotekstystnad gäller i bad- och bastuavdelningen och Salongsbadet (simbassängen).
Genom att vid behov bara ”viska” störs inte andra gästers avkoppling och kontemplation. 
Maxtid 15 min i termalbadet och hydroterapipoolen, så att alla får tillgång till de varma poolerna. 
 
• Duscha / tvaga alltid före och efter bastu och innan bad i poolerna.
 Tvaga/tvätta dig alltid ordentligt med tvål. Alltid utan badkläder vid första duschen. En förutsättning för att hålla klorhalten låg så att även klorkänsliga kan besöka oss. 
 
• Respektera ”bastuklädkoden”: basta alltid utan simkläder insvept i ett badlakan som du sitter på
Sitt på och skyl dig med handduk. Simkläder är förbjudet i bastun eftersom de överför svett till bassäng­erna vilket höjer klornivån.  
 
Blottning polisanmäls. 
 
• Badskor är obligatoriskt, p.g.a. halkrisk och fothygien.
Används överallt utanför bassängerna (inkl. duschrum och bastu).
 
• Varning,  simövervakning finns ej! Bad sker alltid på eget ansvar.
Simning efter intag av alkohol är förbjudet. 
 
• Mobiltelefon – tystläge och samtalsförbud gäller överallt. Fotoförbud på andra gäster. Respektera andra gästers integritet. 
 
• Medhavd alkohol innebär omedelbar avvisning.
Alkohol kan köpas och intas i restaurang Ecobaren (för gäster från 18år). 

På Centralbadet kan du njuta i vår bad- och bastuavdelning där du hitar våra spapooler (termalbad, hydroterapipool, kallpool, kneippbad/cirkulationsbad) och fem olika typer av bastubad (infraröd bastu/IR, saltstens/ökenbastu, kristall/örtbastu, nordisk bastu, ångbad/ångbastu). Samtliga gemensamma/unisex. I vår vackra, k-märkta 25yards jugendbassäng ”Salongsbadet” tar du en härlig simtur i vacker avkopplande miljö. 

Vi erbjuder behandlingar från hela världen samt gruppträning – yoga, meditation, västafrikansk dans och qigong. 
 
Njut av en måltid, fika eller snacks samt något gott att dricka i vår restaurang Ecobaren där du också kan sitta i badrock. Ljusterapi finns i delar av restaurangen samt även utomhus (ej på under soliga dagar utomhus).
 
Besök vår eminenta barberarsalong Queen Street Barbers för klippning eller en lyxig rakning med rakkniv och kalla & varma omslag mm. 
 
Köp en fin present till någon du tycker om eller kanske något lyxigt till dig själv.  I vår butik som erbjuder kosttillskott, böcker inom hälsa och välmående, spaprodukter, badkläder/yogakläder/badrock mm, tvålar, ljus, kroppsborstar, lyxig och effektiva hudvårdsprodukter och mycket mer. 
 

 
Friskvårdsutbud:

För dig som har rätt till friskvård så erbjuder vi flera olika behandlingar som du kan boka och köpa direkt genom oss och få ett kvitto med ditt namn och personnummer – redo för att redovisas. Vi erbjuder också medlemskap, klippkort för bad/gym eller gruppträning.

Exempel på friskvårdstjänster:

 • Relaxentré
 • Medlemskap/klippkort
 • Klippkort gruppträning
 • Enstaka besök gruppträning
 • Massagebehadlingar från hela världen
 • Shiatsu Kristallhealing
 • Reiki Zonterapi ansikte
 • Zonterapi fötter
 • Fot & underbensmassage

På sommaren kan du njuta av solen på vår solterrass. På vintern samt molniga/mulna dagar njuter du av vår artificiella sol i Ecobarens orangeri eller på utedäcket i anslutning till Ecobaren. Solen motsvarar styrkan av solen Midsommarafton i Sverige kl 14.

Långa ledtider
Just nu är våra ledtider/svarstider längre än normalt. Vi beklagar detta och arbetar hårt för att förkorta svarstiderna. Anledningen är att ca 15 ggr fler kunder än normalt kontaktat oss samtidigt, efter att vi åter öppnat upp simbassängen. Vi är snart tillbaka i normalt serviceläge med snabba svarstider. 
Telefon
Vi besvarar telefonsamtal i mån av tid.  Kunder som besöker oss på plats prioriteras. Avbokningar tas ej emot via telefon. Avbokningar skall alltid göras till avboka@centralbadet.se Detta gäller även vid ombokningar. 
Avbokningar
Avbokning vid sjukdom eller VAB. Avboka ditt besök/din behandling via mail till avboka@centralbadet.se. Är det mindre än 24h innan din incheckningstid/starttid för behandling gäller sjukintyg för att avboka/boka om. Vi håller konstant koll på avboknings-mailboxen. För entré brukar vi tillåta ombokning till en annan dag, men för behandling gäller tidsgränsen 24h. Vi brukar som en service erbjuda oss att försöka sälja din tid till en annan kund. Vi kan ej garantera att tiden blir bokad, men om den blir det får du boka om ditt besök. Det går också bra att skicka en annan person i ditt ställe. 
Observera att för betald behandling där ångerrätten gått ut (24h efter köp över disk, och 14 dagar efter köp via web) kan behandling endast ombokas 24 innan start, ej avbokas. 
Förlängning 
Vi erbjuder kostnadsfri förlängning av klippkort och presentkort som gått ut under tiden Salongsbadet renoverats om det ej nyttjats under perioden. 
Denna förlängning måste ske senast 31/3 2023 om ej annan överrenskommelse gjorts. För friskvård massagekort, klippkort gruppträning och andra värdekort t ex friskvårdsmassage som ej påverkats av att Salongsbadets varit stängt erbjuds inte kostnadsfri förlängning. 
Ombokning
Även om du ska boka om din behandling gäller mailadress avboka@centralbadet.se.
Presentkort fungerar inte
Presentkort entré Relax och Revive samt klippkort massage kan ej bokas via hemsidan utan behöver bokas via receptionen. Kontakta oss å mailadress boka@centralbadet.se
 
Klippkort entré
Klippkort entré förbokas inte utan gäller för drop in i mån av plats. I klippkortet ingår inte lån av badtofflor och handdukar utan du tar själv med eller hyr på plats. Observera att badtofflor är obligatoriska på anläggningen. 
Drop-in-entré?
Tidig morgon brukar det gå bra att komma drop-in utan förbokning även utan klippkort eller medlemskort. För klippkort och medlemskort gäller alltid drop-in. Välkommen! 
Förbokning  av entré
För klippkort och medlemskort är det alltid drop-in som gäller (alltså går det ej att förboka). De flesta av våra nycklar är undanlagda för klippkort- & medlemskortsgäster. Populära dagar/tider kan plats ej garanteras. Väntetid kan då förekomma. Övriga gäster rekommenderas att boka sitt besök men vardagar förmiddag brukar det vanligtvis gå bra att komma drop in.
Bokning med friskvårdskort
Bokning med friskvårdkort  (Friskvårdskortet, Benify och Wellnet) sker via hemsidan. Vi rekommenderar att du själv bokar via hemsidan. 
Behöver du hjälp kan vi även hjälpa till via telefon, mail eller i receptionen (mail: boka@centralbadet.se). Ha alltid din värdekort till hands vid bokning. Du har fått den som PDF-fil skickat från Centralbadet. Observera att beställningskoden ej kan användas. 
Klippkort Friskvårdskortet kan ej användas för bokning online.
Epassi
Epassi kan användas på Centralbadet för upp till 1000kr per tillfälle, för personligt bruk. Dras igenom i en app på plats i vår reception. Giltigt för entré, behandlingar, gruppträning, klippkort och medlemskort. För klippkort eller medlemskort, som gäller för flera tillfällen, kan ett högre belopp användas. 
Friskvård kvitto
Friskvård, där kvitto ska lämnas in, kan köpas via hemsidan eller på plats hos oss i receptionen.
Våra kvitton och klippkort är godkända enligt Skatteverkets regler. Sedan GDPR infördes behöver personnummer inte finnas med på kvittot. Våra klippkort är godkända förentré till badet och våra behandlingar. Enligt reglerna ska friskvård användas för personligt bruk och upp till 1000 kr/tillfälle. 

Läs mer!

Köpa presentkort som friskvård
Presentkort kan ej köpas som friskvård eftersom det kan användas till andra tjänster som ej är godkända av skatteverket för friskvård. Speciella produkter anpassade för friskvård hittar du på hemsidan:  
Entré som friskvård
Vår entré gäller som friskvård. Epassi-betalning för friskvård gäller ej för besök på lördagar. 
Klippkortet är ej personligt
Det går alldeles utmärkt att använda sitt klippkort för ytterligare person/personer vid entré genom att dra fler klipp. För klippkort med reducerat pris (student/pensionär) gäller det att gästen har samma förutsättningar. 
Detta ingår 
Klippkort/Medlemskort: upp till 3h besök, lån av nyckel till skåp. 
 
Entré Relax: upp till 3h besök inklusive lån av badrock, handdukar, tofflor, nyckel till skåp. 
 
Friskvårdskortet Massage och entré: upp till 3h besök utöver behandlingstid, massage samt lån av nyckel till skåp. 
 
Friskvårdskortet Massage klippkort: enbart massage 
 
Benify/Wellnet massagekort: Entré relax: upp till 3h besök (utöver behandlingstid) inklusive lån av badrock, handdukar, tofflor, nyckel till skåp.
(Vid klippkort Benify och Wellnet ingår ej lån av badrock, handduk och tofflor). 
Avdelningar
Avdelningar: Salongsbadet – simbassäng 25 yard, romerska bad- och bastuavdelning med spapooler (bubbelpool, termalpool, kallbad, kneippbad/cirkulationsbad för underben/fötter), infraröd bastu, nordisk bastu, ört- & kristallbastu, ångbad/ångbastu och saltbastun singing dunes. Sol/ljusterapi vid besök i restaurangen Ecobaren. Gym – inomhus samt utomhus på vår takterrass. Yogasalen i Andrum kan användas för att träna på egen hand, de tider som den ej används för bokningar eller klasser.
Ingår entré vid behandling?
Entré ingår ej i behandlingspriset. Du kan besöka oss för enbart behandling. Då kommer du enbart på behandling och har ej tillgång till anläggningen i övrigt. Önskar du besöka anläggningen i övrigt, bokar du behandling med bad eller lägger till bad på plats. Observera vid bokning, att samma pris i början av bokningen visas oavsett med eller utan entré. Entréavgiften tillkommer nämligen senare i bokningsprocessen. 
 
Hur länge får jag stanna? 
I ett besök ingår upp till 3h besökstid. Vid bokad behandling med bad tillkommer massagetiden dessutom. Observera att tiden räknas från incheckning till utcheckning, dvs även ombytestid. 
Minst besökare/flest besökare?
Förmiddagar har vi färre besökare än under resten av dagen. Flest gäster har vi lunchtid samt kvällstid efter kl 17.00 samt under helger – hela dagen. Helger precis vid öppning har du som gäst som mest utrymme och vanligtvis snabb tillgång till alla faciliteter.
Observera att vi ej förbokar klippkort- och medlemskortsgäster, men att vi lägger undan ett stort antal nycklar för dessa gäster. 
 
Hur lägger jag bäst upp mitt besök?
Om du ska ha behandling med bad rekommenderar vi att du avslutar med behandlingen. Särskilt vid ansiktsbehandling eller oljemassage. Pooler får ej användas efter oljemassage men bastu och gym får användas även efter. 
 
Var torr när du kommer till behandlingen. Blöta badkläder kommer förstöra din upplevelse. 
 
Tänk på att inte äta alltför tungt precis innan en behandling. Och tänk på att fylla på med vatten efter en behandling. 
Läs på om våra badregler innan ditt besök så är du redo vid incheckning och slipper göra detta på plats. När du gått in på anläggningen har du godkänt våra badregler. I våra badregler läser du bland annat om varför du behöver duscha utan badkläder första duschen och varför badkläder ej är tillåtna i bastun. Samt andra trivselregler som gör både ditt och dina medbesökares upplevelse så fint som det bara går. Ditt besök är en del av någon annans upplevelse. 
 
Tänk på att ta med en påse att lägga blöta badkläder i vid hemgång. Efter plastskatten infördes lämnar vi ej längre ut plastpåsar. Vi hjälps åt att värna om miljön. 

Vid endast behandling (utan badentré) klär du normalt om i rummet och då behöver varken handdukar eller tofflor tas med.

Vid behandling med badentré kan du även nyttja gym (ta med kläder för träning samt skor om du t ex önskar använda löpbandet).

Badkläder för bad. 

I duschar finns tillgång till schampo och duschtvål (ej balsam som kan vara bra att ta med). Finns även balsam i mindre förpackning att köpa i butiken. 

Finns vid receptionen/restaurangen, vid duschar både vid omklädningsrum och bastur samt vid bassängen.

Mat/dryck får ej medtagas in på anläggningen. Restaurangen Ecobaren serverar fika, lunchmeny, al a carte, smörrebröd, smoothies, snacks, dryck från kl 11 och fram till en timme innan anläggningen stänger.

För meny besök Ecobaren

Friskvård

Utöver vårt egna friskvårdskort ”Friskvårdskortet”, som du kan köpa som klippkort för massage eller som massagekort med entré erbjuder vi friskvård via externa leverantörerna Benify, Wellnet, Min friskvård/ePassi. 

Har du ingen friskvårdsleverantör men kan lämna in kvitto till din arbetsgivare för redovisning av friskvård, går det även bra att köpa t.ex massage, entré, medlemskap, klippkort eller gruppträning hos oss för att använda som friskvård. Se regler för friskvård på Skatteverkets hemsida. 

 

 

Våra kvitton är förberedda för friskvård så att all info finn på kvittot som behövs. Önskar du ditt namn på kvittot så talar du med receptionen vid incheckning så lägger vi in det direkt på ditt kvitto.

Bokning av friskvårdsbehandling som är förköpt görs via hemsidan ”Boka friskvård”. 

Läs instruktionerna innan du börjar bokningen. 

Gäller Friskvårdskortet med bad samt massagekort från Benify och Wellnet.

Klippkort massage och ePassi bokas via boka@centralbadet.se

Vid beställning av friskvård tar det upp till 5 arbetsdagar innan du får ditt värdekort digitalt via vid köpet registrerad mailadress. Vanligtvis din privata mailadress.

Friskvård är en personlig förmån som är skattereducerad. Mer info kan du hitta på Skatteverkets hemsida. Du som innehavare ansvarar för hur värdekort köpta via friskvård används. Vi kontrollerar inte hur de används utan det är innehavarens ansvar.

Presentkort

Centralbadets presentkort kan köpas online på hemsidan eller över disk i Centralbadets reception. Se aktuella öppettider.

På hemsidan finns information om vad som gäller för just ditt värdekort. Har du ett värdekort med öppet belopp kan du själv välja vilken behandling beloppet ska disponeras på. Är du osäker på värdet för ditt presentkort kan du via hemsidan kontrollera värde och utgångsdatum. Relax- & Revivekort är låsta till vad som anges på presentkortet. Behandling & gruppträning kan läggas till för en mer komplett upplevelse vid ditt besök.

Giltighetstiden kan variera beroende på när värdekortet är köpt. Sista giltighetsdatum anges tydligt på ditt presentkort.

Köper du ett värdekort nu är giltighetstiden:
Valfritt belopp: 32mån
Relax: 12mån

Värdekort som ej har passerat sista giltighetsdag kan förlängas till en kostnad om 100kr för 3mån förlängning. Detta görs vanligtvis i Centralbadets reception senast sista giltighetsdag. Har du ej möjlighet att ta dig till oss? Kontakta oss så hjälper vi dig via mail info@centralbadet.se eller tel 08-54521300. Observera att förlängning måste utföras senast sista giltighetsdag. 

Presentkort är inte personliga utan innehavaren kan använda presentkortet. De kan överlåtas utan att kontakta Centralbadet.

Renovering klar

Renovering är färdigställd och alla avdelningar öppna som vanligt igen.

                           

Förlängningar av presentkort och klippkort

Värdekort som ej har passerat sista giltighetsdag kan förlängas till en kostnad om 100kr för 3mån förlängning. Detta görs vanligtvis i Centralbadets reception senast sista giltighetsdag. Har du ej möjlighet att ta dig till oss? Kontakta oss så hjälper vi dig via mail info@centralbadet.se eller tel 08-54521300. Observera att förlängning måste utföras senast sista giltighetsdag. Under renoveringsperioden förlängs värdekort med sista giltighetsdatum under perioden i efterhand kostnadsfritt. (Gäller ej gruppträningskort som ej påverkas av renoveringen).

Nej.

Boka

Via hemsidan: 

Behandlingar, förköpt friskvård med entré, entré, kurser och gruppträning bokas i första hand via hemsidan. 

Oavsett hur du bokat ditt besök skickas alltid en bokningsbekräftelse ut via mail. Kontakta oss snarast om du ej erhållit en bokningsbekräftelse. 

Har du utfört ett köp via hemsidan med presentkort eller via Klarna skickas ett separat kvitto när betalningen gått igenom. 


Presentkort eller Klarna

Välj ”Boka” för köp med presentkort eller Klarna (kort, faktura, swish). 

Observera att inträde ej ingår i behandlingspriset. Detta läggs till när du köper behandling med entré och visas i check out. 

Har du presentkort på entré (Relax och Revive) eller klippkort för massage behöver detta bokas på plats, via mail eller telefon. 


Friskvårdsbokning

Välj ”Boka friskvård” för att boka med förköpta friskvårdkort ”Friskvårdskortet”, ”Benify” eller ”Wellnet”. Följ instruktionerna. Observera att värdekortet alltid ska visas vid incheckning. 

Värdekortet har du fått utskickat som en PDF-fil via mail från Centralbadet ca 1-5 arbetsdagar efter utfört köp hos din friskvårdsleverantör. 


Via telefon:
 

Ring vår bokning på 08-218821. Vi svarar i mån av tid och rekommenderar bokning via hemsidan eller mail. 

Innan du ringer. Se till att du har eventuella värdekort tillgängliga. Värdekort som ska användas ska uppges vid bokning. Värdekort tas alltid med till incheckningen oavsett hur du bokat ditt besök. 


Via mail:
 

För bokning via mail: boka@centralbadet.se. I din bokningsförfrågan behöver du inkludera ditt förnamn, efternamn, telefonnummer samt värdekortsnummer om ett sådant ska användas. 


Över disk/Centralbadets reception

Välkommen in till receptionen under våra öppettider så hjälper vi dig att boka på plats. Välkommen!

Ångerrätt vid köp över disk är 24h. Efter att 24h passerat kan bokningen enbart ombokas, ej avbokas. 

Ångerrätt vid köp online/via web är 14 dagar. Efter att 14 dagar passerat kan bokningen enbart ombokas, ej avbokas.

Ombokning/avbokning ska ske senast 24h innan starttiden för besöket till mailadress avboka@centralbadet.se

Värdekort som används online måste tas med till incheckningen. 

Centralbadet har 18-års åldersgräns och 16-års åldersgräns i målsmans sällskap. Målsman ansvarar för minderårig under besöket och ansvarar för att badregler följs och att vistelsen sker på ett säkert sätt. 

Om du bokat behandling med bad och vill ändra till utan badentré behöver detta göras senast 24h innan besöket pga att man hämtas på olika ställen som kund om man har bokat behandling med eller utan bad.

Om du bokar en behandling via mail eller telefon med ett presentkort där behandlingen ska utföras efter det att giltighetstiden på presentkortet löpt ut så måste du besöka Centralbadets reception så att kassatransaktionen blir genomförd innan dess att giltighetstiden på presentkortet löper ut.

Denna kassatransaktion måste göras på plats på Centralbadet och kan inte göras över telefon eller via mail eller på internet, efter det att giltighetstiden löpt ut så är ombokning/flytt ej längre möjlig.

Avbokning/Ombokning

Avbokning kan endast göras innan ångerrätten passerat. Ångerrätt för köp över disk är 24h, för köp online är ångerrätten 14 dagar. Därefter gäller endast ombokning av tid. 

Av- och ombokning måste ske senast 24 timmar innan din bokade tid startar, annars utgår full debitering.
Bokning får ombokas om man kontaktar oss minst 24h före starttid för din bokning. 
Avbokning sker alltid via mail: avboka@centralbadet.se
Avbokningsbrevlådan håller öppet 24 h om dygnet.
Det går ej att avboka själv via hemsidan, ej heller till annan mailadress eller telefon.

Lämna information där det framgår:

 • Namn på personen som gjort bokningen
 • Telefonnummer som vi kan nå er på
 • Vad det är du önskar avboka
 • Vilken dag och tid bokningen gäller för
 • Gärna bokningsnummer om du har detta tillgängligt. 

Avbokning och återbetalning kan endast ske vid sjukdom mot uppvisande av läkarintyg. 

Notera att bokningar för större sällskap är bindande. Avbokning är ej möjlig. 

Betalsätt

På plats i kassan: 
Kortbetalning, Swish, Centralbadets presentkort.

Via hemsidan: 
Kortbetalning, Swish, Centralbadets presentkort och Klarna.

Friskvård kan beställas/köpas med: 
Benifysportal, Wellnets portal, E-passi – betalning sker på plats.

Villkor

Restaurang

Barberare