Våra avdelningar

Romersk Bad- & Bastuavdelning
Här kopplar du av i varma termal- & hydroterapipooler, tar ett uppfriskande dopp i vårt kallbad eller vadar i kneippbadet (ömsom kallt ömsom varmt) för att ge blodcirkulationen en riktig boost. 

I vår bastuavdelning erbjuds kalluftsbad och fem olika typer av bastubad – ångbad, infraröd bastu (IR), väldoftande och helande ört & kristallbastu, klassisk nordisk torr- och våtbastu samt Centralbadets helt unika  egenutvecklade bastu som har och fått namnet ’Singing Dunes’. Här åtnjuter du i en och samma ba​stu joniserad saltterapi, torra och varma ökenvindar inbäddat med det meditativa och helande ljudet av ”sjungande” sanddynor. 

Läs mer om våra olika bastubad.

​Alla våra bastu är precis som poolerna gemensamma/unisex. 

Salongsbadet
För er som vill uppleva ett unikt jugendbad, rekommenderar vi att ni tar några längder i vårt vackra och anrika Salongsbad i mästersimmarens Arne Borgs anda. Det var just här som han nötte sina 25 yards fram och tillbaka, som resulterade i 32 världsrekord världen över och ännu fler SM-guld. 

 

Kurbad
I alla tider har människor njutit av varma helande och avstressande kurbad; sjunk ner i ett av våra charmiga träbadkar och låt tiden stå stilla. Välj mellan olika lyxiga och väldoftande badoljor med unika välgörande egenskaper. Kurbaden bokas som en behandling.  Kurbadet sker i ett avskilt vackert rum innehållande två bubbelbadkar av trä, i anslutning till Salongsbadet med fönster mot vår innegård.  

 

Gym
För dig som vill hålla musklerna i trim är vårt klassiska gym rätt plats. Här finns både fria vikter och de senaste funktionella maskinerna med unika möjligheter att i lugn och ro bygga upp din kropp.

Du kan även träna utomhus i friska luften på den charmiga soltakterrassen året runt. Både under solen på sommaren och under vintern; forskningsstudier visar nämligen att kyla bidrar till att omvandla ohälsosamma vita fettceller till värmeproducerande brunt (eller beiget) fett.

 

Massage/Fysiokliniken
Njut av vårt stora utbud av massagebehandlingar från alla världens hörn. Klassisk Svensk Massage, TCM (traditionell kinesisk medicin), Ayurvediska behandlingar, Shiatsu, Thai massage, Aroma Anti stress massage, Bambumassage, Triggerpunktsmassage, Lymfmassage, Gravidmassage mfl.

Fysiokliniken hjälper dina ömma muskler med Naprapati eller Sportsmassage. Du kan få akut hjälp samt stöd i din fortsatta friskvård. Allt hänger ihop. På Fysiokliniken lindrar vi inte bara symptomen utan behandlar även problemen.

Hudvård
Här kan du få härliga ekologisk hudvårdbehandlingar. Allt från en klassisk ansiktsbehandling och kroppsbehandlingar till exklusiva skönhetspaket där kropp och hy blir som ny. Vi har avancerade ansiktsbehandlingar med Dermapen 4 samt professionella peels för djupgående behandling  i huden med fantastiska resultat. Ett annat av våra expertområden är behandlingar mot celluliter. I samtliga behandlingar arbetar vi med helheten i åtanke och vi delar gärna med oss av råd gällande t ex kost. Vårt mål är skönhet och hälsa både på insida och utsida. Hudvård på naturens villkor – som ’raw food’ för din hud.

 

Detox/Medicin/Rehab
Behandlingar för bättre hälsa är en viktig del av vårt behandlingsutbud. I samtliga behandlingar har vi helheten i åtanke men vissa behandlingar är extra fokuserade på att behandla olika fysiska problem/smärtor och/eller obalanser i kroppen. 

Vi erbjuder t ex Colon hydroterapi (tarmsköljning) i kombination med ansiktsdiagnostik och kostråd, cirkulationsbehandlingar, Tui Na (kombination av kinesisk medicinsk massage, akupressur och kiroprakti), naprapati, Alexandermetoden, medicinsk yogamassage, reiki m.fl.

 

Barberarsalong
Queen Street Barbers är en traditionell barberarsalong med anor från 1904. Här utförs rakning på klassiskt vis med rakkniv och varma- och kalla omslag samt klippning. De flesta av våra behandlingar avslutas med en exklusiv massage och inoljning med egna utvalda eteriska oljor.

Hårvårdsbehandling och hårbottensmassage finns även för dig som vill njuta lite extra.

​ 

Andrum
Här finns harmoni och träning för sinnet. Du kan delta i gruppövningar eller träna på egen hand: t ex yoga, qigong, meditation, västafrikansk dans och mycket mer. Vill du stärka ditt inre och finna energi, ro och balans är detta ett rum för dig. Andrum erbjuder även kurser, privata klasser och workshops för både privatpersoner och företag. 

Restaurang Ecobaren
Centralbad​ets restaurang ’Ecobaren’ serverar ekologisk, glutenfri och alkoholfri öl, noggrant utvalda ekologiska viner, champagne, cider, samt ett stort utbud av näringsrika och svalkande drycker. Hela dig med ekologisk mat (blends, smoothies, energigivande sallader, grytor ,vilt etc). Måltiderna kan avnjutas i en unik och avkopplande spa-miljö. Är du badgäst besöker du oss från insidan iklädd badrock. 

Utöver mat och dryck erbjuder vi våra matgäster sol året om, sommartid antingen på den lummiga uteserveringen i brunnsparken alternativt ta en ’take away’ till den charmiga soltakterrassen. Under vinterhalvåret finns det ljusterapi, antingen i orangeriet vid ingången från parken eller för dig som är badgäst utomhus på det lilla soldäcket i anslutning till restaurangavdelningen på badsidan (okt-jun).

 

Takterrassen
Kanske en av Stockholms härligaste takterrasser med möjligheter till träning och avkoppling året runt.

​På Centralbadets tak njuter du både av utsikten över Stockholms takåsar och den vackra takterrassen som ligger i fil med Drottninggatan, men bortom stadens brus. 

Här kan du ta hand om din häls​a och gymma och träna året runt utomhus i vårt vintageutegym – med löpband, fria vikter, styrketräningsmaskiner, boxningssäck, rep, mm. Sommartid kan även egen yoga/meditation/qigong ​utföras på soltakterrassen.

 

Under sommarperioden njuter du här av solen i sköna solsängar och svalkar dig i vår utomhusdusch. 

Ecobaren odlar sommartid citroner och örter på terrassen som används i kökets fräscha ekologiska maträtter.  
Örterna används även i vår ”ört- och kristallbastu” sommartid.
 
”Solbad är ett begrepp som Centralbadets grundare Wilhelm Klemming ofta använde istället för ”att sola”.

 

Brunnsparken
En av Stockholms minsta parker, i ren och drömsk jugendanda. I parkens centrum står en fontän som föreställer havsguden Triton, vakande med guldfiskarna över Centralbadets ägor. Monumentet är ett bidrag av Greta Klemming, Wilhelm Klemmings dotter och invigdes 1923.

 

Butiken
I vår butik vid receptionen på gatuplan hittar ni fantastiska ekologiska hudvårdsprodukter från bl a Eminence Organics och Rosenserien, Ljuvligt doftande​ Badsalt och Badoljor från Klockargårdens, Klinta Massageljus, Yoga/Träningskläder och Underkläder av finaste bambu och ekologisk bomull, Badkläder, Böcker, Yogamattor, Ayurvediska produkter och mycket mer…

 

Konferens
Vi kan erbjuda konferensrum traditionellt konferensrum för upp till 8 personer eller ”badrockskonferens” i vår avdelning Andrum för upp till 20 personer. Kan kombineras med privat klass/kurs/workshop samt med entré, behandlingar och/eller restaurangbesök i Ecobaren. Kontakta oss för mer information/offert.