Våra avdelningar

Salongsbadet / Kurbad

För er som vill uppleva ett unikt jugendbad, rekommenderar vi att ni tar några längder i vårt vackra och anrika Salongsbad i mästersimmarens Arne Borgs anda. Det var just här som han nötte sina 25 yards fram och tillbaka, som resulterade i 32 världsrekord världen över och ännu fler SM-guld. Idag erbjuds här regelbundet simundervisning, både i grupp och privat/duo.

I alla tider har människor njutit av varma helande och avstressande kurbad; sjunk ner i ett av våra charmiga träbadkar och låt tiden stå stilla. Välj mellan olika lyxiga & väldoftande badoljor med unika välgörande egenskaper.

 

Romersk Bad- & Bastuavdelning

Här kopplar du av i thermal- & hydroterapipoolerna eller vadar i kneippbadet (ömsom kallt ömsom varmt) för att ge blodcirkulationen en riktig boost.
I vår bastuavdelning erbjuds ångbad, kallluftsbad, en väldoftande och helande ört & kristallbastu samt klassisk nordisk torr- och våtbastu.
Det senaste tillskottet är en helt unik bastuform som har utvecklats av Centralbadet och fått namnet ’Singing Dunes’. Målet har varit att i en och samma bastu kunna erbjuda joniserad saltterapi, torra och varma ökenvindar inbäddat med det meditativa och helande ljudet av ”sjungande” sanddynor.

 

Gym

För dig som vill hålla musklerna i trim är vårt klassiska gym rätt plats. Här finns både fria vikter och de senaste funktionella maskinerna med unika möjligheter att i lugn och ro bygga upp din kropp.

Du kan även träna utomhus på den charmiga soltakterrassen året runt. Både under solen på sommaren och under vintern; forskningsstudier visar nämligen att kyla bidrar till att omvandla ohälsosamma vita fettceller till värmeproducerande brunt (eller beiget) fett.

 

Massage/Fysiokliniken

Njut av vårt stora utbud av massagebehandlingar från alla världens hörn. Klassisk Svensk Massage, TCM, Ayurvediska behandlingar, Shiatsu, Thai massage, Aroma Anti stress massage, Gravidmassage mfl.

Fysiokliniken hjälper dina ömma muskler med Naprapati eller Sportsmassage. Du kan få akut hjälp samt stöd i din fortsatta friskvård. Allt hänger ihop. På Fysiokliniken lindrar vi inte bara symptomen utan behandlar även problemen.

 

Hudvård

Här kan du få härlig ekologisk ansiktsvård, manikyr och pedikyr. Allt från en klassisk ansiktsbehandling och kroppsbehandlingar till exklusiva skönhetspaket där kropp och hy blir som ny. Hudvård på naturens villkor – som ’raw food’ för din hud.

 

Barberarsalong

Queen Street Barbers är en traditionell barberarsalong med anor från 1904. Här utförs rakning på klassiskt vis med rakkniv och varma & kalla omslag samt klippning. De flesta av våra behandlingar avslutas med en exklusiv massage och inoljning med egna utvalda eteriska oljor.

Hårvårdsbehandling och hårbottensmassage finns även för dig som vill njuta lite extra.

 

Andrum

Här finns harmoni och träning för sinnet. Du kan delta i gruppövningar eller träna på egen hand: t.ex. yoga, qigong, meditation, afrikansk dans och mycket mer. Vill du stärka ditt inre och finna energi, ro och balans är detta ett rum för dig.

 

Restauranger

Centralbadets restaurang ’Ecobaren’ serverar ekologisk, glutenfri & alkoholfri öl, noggrant utvalda ekologiska viner, champagne, cider, samt ett stort utbud av näringsrika och svalkande drycker. Hela dig med ekologisk mat (raw food, energigivande sallader, grytor ,vilt etc). Måltiderna kan avnjutas i en unik och avkopplande spa-miljö.

Utöver mat & dryck erbjuder vi våra matgäster sol året om, sommartid antingen på den lummiga uteserveringen i brunnsparken alternativt ta en ’take away’ till den charmiga soltakterrassen. Under vinterhalvåret finns det ljusterapi, antingen i orangeriet vid ingången från parken eller för dig som är badgäst utomhus på det lilla soldäcket i anslutning till restaurangavdelningen på badsidan (okt-jun).

 

Brunnsparken

En av Stockholms minsta parker, i ren och drömsk jugendanda. I parkens centrum står en fontän som föreställer havsguden Triton, vakande med guldfiskarna över Centralbadets ägor. Monumentet är ett bidrag av Greta Klemming, Wilhelm Klemmings dotter och invigdes 1923.

 

Butiken

I vår butik vid receptionen på gatuplan hittar ni fantastiska ekologiska hudvårdsprodukter från bl.a. Eminence Organics och Rosenserien, Ljuvligt doftande Badsalt och Badoljor från Klockargårdens, Klinta Massageljus, Yoga/Träningskläder och Underkläder av finaste bambu och ekologisk bomull, Badkläder, Böcker, Yogamattor, Ayurvediska produkter och mycket mer…