Torrborstning – borsta dig till skönhet och hälsa

På vårt spa i Stockholm så erbjuder vi en behandling av professionell torrborstning som du kan boka här. Torrborstning är även en skön och enkel hälsobehandling som enkelt kan utföras hemma. Har du ännu inte testat torrborstning, så rekommenderar vi verkligen att du testar denna enkla men mycket välgörande behandling.

Ge dig själv fem minuters torrborstning varje morgon – för en strålande jämn och vacker hud. Förutom att få bort döda hudceller och borsta fram lyster i din hud ger torrborstning dig en mängd olika hälsoeffekter:

  • Stöder lymfsystemets funktioner. Ett fungerande lymfsystem är nyckeln till en god hälsa. Lymfan påverkar hela den kroppsliga hälsan, stärker ditt immunförsvar och ger dig motståndskraft mot sjukdom, inflammation, infektioner och virus.
  • Sätter fart på blodcirkulationen, vilket ger effekt för hela kroppen och alla dess organ.
  • Hjälper till att förebygga och faktiskt också behandla celluliter.
  • Du får en massageeffekt varje dag av torrborstningen och massage gör underverk för hälsan.
  • Hjälper till att öppna upp tilltäppta porer som annars kan ge t ex utslag och ojämn hud.
  • Tar bort döda hudceller. När de döda hudcellerna som ligger överst på huden avlägsnas, så kommer en fräsch jämn hud med lyster fram.
  • Torrborstningen ger dig också en viktig och välbehövlig stund när du gör något fint för dig själv. Att starta dagen med att göra något bra för sitt fysiska och psykiska välmående, ger ringar på vattnet för välmåendet under resten av dagen.
  • Hjälper till att ge bättre sömn. Att torrborsta på morgonen kan faktiskt påverka din sömnkvalitet och förmåga att somna in på kvällen. Vi rekommenderar dock att du torrborstar just på morgonen och inte på kvällen. Gör du det på kvällen kan du istället sätta fart på systemet för sent och därmed istället få svårt för att somna.
  • Du får bättre effekt av det du applicerar på kroppen efter torrborstningen. Du behöver dessutom använda en mindre mängd av produkten, vilket gör att dina produkter varar längre. Vill du även torrborsta ansiktet och hals gör du det försiktigt, men ej med samma borste utan då med en ansiktsborste.

Borsta nerifrån. Starta med fotsulorna och arbeta dig uppåt, upp mot hjärtat i cirkelrörelser. Vissa tycker om att borsta lite hårdare och vissa lite lösare. Hitta ett tryck som passar dig och som känns behagligt. Borsta dock ej alltför hårt, utan låt framförallt borsten göra arbetet. Borsta innan du duschar. Det är lämpligt att utföra borstningen i duschutrymmet då du lätt kan skölja bort det damm som faller av vid borstningen. Borsta helst varje dag och ge torra områden som knän och armbågar lite extra uppmärksamhet.

Efter borstningen är det dags för en härlig dusch. Ta gärna en kalldusch för att få ytterligare fart på cirkulationen och skärpa dina sinnen. Smörj avslutningsvis in kroppen med lotion eller olja (t ex kokosolja).

Gör rent borsten med tvål och vatten en gång per vecka, så håller den sig fräsch och fin länge. Fina borstar som passar för torrborstning hittar du i vår butik på Centralbadet. Här hittar du även härliga produkter för dusch och att smörja in dig med efter din torrborstning, så som lotions och oljor.

Andra behandlingar som kanske intresserar dig

Cirkulation, Celluit & Bindvävsmassage

Ayurvedisk Detox-massage