MARI UNÈUS

Gravidyoga, Livsyoga, Spring Cleanse Yoga, Shaman och terapeut, bl.a Terapeutisk Gravidmassör och Ayurvedisk yogamassör. Ansvarig för vår studio – Andrum.

Mari är en erfaren certifierad Gravidyogalärare, utbildad av Elisabeth Serrander och vidareutbildad av BabyGruppen. Det är en förlossningsförberedande yoga som är framtagen med hjälp av barnmorskor och sjukgymnaster under mer än 40 års tid.

Mari har en bakgrund som ArtDirector inom reklambyråvärlden men blev drabbad av utmattningsdepression kring år 2000. Det har lett henne in på yoga, andningstekniker och hälsa både spirituellt och kroppsligt. Hon har arbetat som samtalsvärd i helande samtal i stiftelsen Livskraft, är utbildad TFT-terapeut, friskvårdskonsulent och Livsyogalärare, utbildad av Tomas Frankell (samma kriyas som Kundalini- och Medicinsk yoga) sedan 2006.

Mari är också utbildad till nivå fyra inom nordisk shamanism och har byggt sin egen medicintrumma som kommer till användning vid fullmåne och kakaoceremonierna som vi numera kan njuta av här på Centralbadet.

Hon lär ut med mycket kunskaper, hjärta och glimten i ögat. Alla är varmt välkomna. Du kan nå henne på mail: Andrum@centralbadet.se

 


 

ANNALENA TELL

Västafrikansk Dans, Sheng Zhen meditation, i både rörelse och stillhet. (Qigong), Yinyoga och terapeut, bl.a Aroma Antistress och Reiki.

AnnaLena har drygt 40 års erfarenhet av energiarbete. Body and Soul Awareness, med fokus på energiflöde, inre glädje och rymd.

Hon är dansare och lärare i traditionell västafrikansk dans och drev under 25 år dansskolan DansDojon A-L Tell där många dansare och danslärare genom åren utbildats och funnit gemenskap. Bland annat organiserade hon dans- och kulturresor till Västafrika under 20 år i samarbete med Alphonse Soumah.

AnnaLena har utövat Zenmeditation sedan tonåren och ShengZhen Meditation i både rörelse och stillhet sedan 2002 och är auktoriserad ShengZhen lärare sedan 2007. Hon är Sveriges representant i ShengZhen Europé Board.

YinYogan är det senaste tillskottet i AnnaLenas repertoar och integreras med hennes kunskaper om kroppens meridiansystem och hur vi kan finna vila i vårt innersta varande.

 


 

FATIMA HEDMAN

YinYoga Mix samt PT för gymträning.

Fatima har alltid gillat att röra på sig från tidig ålder. Hennes mål var då att klättra så högt upp så att föräldrarna inte kunde nå henne. Efter flera år som elitgymnast gick hon över till cirkus och jobbade som professionell cirkusartist i 16 år, inklusive intensiv träning på daglig basis. Specialisering: Flygande trampets och Cloud Swing. Exempel: Cirque du Soleil, Show Quidam, Solo Artist Cloud Swing.

Därefter har hon jobbat som PT i Kanada Montreal, på Sats Zenit och nu som PT och Yinyogalärare sedan en längre period här på Centralbadet.

Fatima har alltid en väldigt närvarande, öppen energi och egen förståelse av hur viktigt det är att behandla sig själv med respekt och varsamhet vilket hon också lär ut.

 


 

FRANCIS KURISINKAL

Hathayoga och ayurvedisk- och klassisk massageterapeut.

Francis kommer från Kerala i Indien där Ayurveda och Yoga är en högst levande läkekonst. Yogan har följt honom sedan skoltiden.

1985 började Francis utöva Hatha yoga på ”Cochin Institute of Yogasanas” en intensiv läroperiod med sin lärare Ramanashan. Han har sedan fortsatt i början av 2000-talet med yoga teachers training och en advanced asanas teachers training på samma institut. Han utbildade sig även till massage terapeut i ayurveda panchakarma på Jeevana Institute of Ayurveda Kerala.

Francis är en lugn, varm och hjärtlig lärare.

 


 

BERIT HAGUE

Fri dans med de 5 rytmerna.

Berit är utbildad 5 rytmer Frigörande Dans lärare av Gabriella Roth 2005 i USA. Hon är också utbildad lärare i frigörande andning, i acupressur och Kundaliniyoga

Hon har själv haft en ledarutbildning i Fri dans enligt den urgamla druidiska Gudinnetraditionen med de olika elementen. Hon har också undervisat i Rörelse-Coachning. Berit utstrålar värme och energi, mediterar mycket och har ofta spännande information från högre frekvenser.

 
 

 

JENNY KRUSEBORN

Ashtanga- och Yinyoga.

Jenny har yogat under många år, olika frekvent och intensivt beroende på hur livet har sett ut, men yoga har alltid funnits där. Hon har provat både Hatha, Vinyasa och andra yogaformer, men de sista åren har hon fokuserat på Ashtangayoga och det är nu hennes huvudpraktik. Jenny spelar också badminton på elitnivå samt har en son på 1,5 år, och då är yoga och dess verktyg viktig för att skapa balans och lugn, men också smidighet och styrka för att förebygga skador.

Hon brinner för att sprida yoga och dess verktyg till fler, att inspirera människor att våga följa sitt hjärta, att lyssna till sin kropp samt att ta makten över sin hälsa och välmående.

Jennys liv har dock inte alltid bestått av yoga, utan hon kommer från näringslivet där hon under många år jobbat långa veckor med affärsutveckling och marknadsföring. Under mammaledigheten fick hon tid att tänka på nästa fas i livet och landade i att det var yogans värld, ett lugnare tempo, samt mer fokus på välmående och frihet.

Alla kan yoga! Det enda som krävs är en nyfikenhet, en vilja att ta hand om sig själv. Så är du redo, så ses vi på mattan i en av våra kurser framöver.

Jenny är utbildad under Ann Svärdfelt och Linda Voltaire, båda erfarna yogalärare.

 


 

SARA HEDBLOM

Ashtangayoga och Yinyoga.

Sara började yoga vid sidan av sina juriststudier runt år 2000. Yogaställningarna kom att utgöra en nödvändig motvikt till den akademiska stressen och pressen. Sedan dess har Sara övat olika former av yoga, och under de senaste åren även fördjupat sig i de filosofiska aspekterna. Yogan har därför kommit att bli en viktig del i hennes liv. Hon ser på yogan som hennes stöttepelare i vardagen, en balansbräda till familjeliv och jobb. Sara arbetar idag som bolagsjurist i IT-branschen och har en 6-årig son. Hon är mycket intresserad av samspel mellan livsstil, kost och hälsa.

Sara har två mentorer; Linda Voltaire och Ann Svärdfelt; både med mångårig erfarenhet av yogaundervisning. Sara undervisar även renodlade Yinyogaklasser.

 


 

SEYDOUBA ”ZONO” KEITA

Västafrikansk dans.

Seydouba är professionell dansare, koreograf och musiker från Guinea med över 20 års erfarenhet som artist. Han har arbetat för bl.a. Ballet Wassasso, ett av Conakrys främsta danskompanier inom traditionell västafrikansk dans.

Sedan januari 2016 har Zono sin bas i Stockholm där han arbetar som danslärare och musiker. Han har undervisat på flera av Stockholms dansskolor och håller nu danskurser här på Centralbadet.

Som lärare är han uppskattad för sin fina pedagogik, roliga koreografier och sina djupa kunskaper inom den guineanska dans- och musiktraditionen.

 


 

SAMIR TARFAOUI 

Zen-meditationslärare

Samir har utövat Zen-meditation i flera decennier. Han har tillbringat längre perioder i meditation både på kloster och ensam i skogen. Praktiken är grundpelare i hans liv.

Han är också utbildad Shiatsu- / akupressurterapeut samt har praktiserat som psykosyntes terapeut.

Du kan alltid känna dig varmt välkomnad till fina morgonstunder med Samir.