Västafrikans dans

29 augusti
  • 29/8 - 17/10
  • 18:00 - 19:20
  • 14
  • 1 760 kr

Torsdagar
8 tillfällen

Information gällande praktiska frågor: andrum@centralbadet.se

KURSBESKRIVNING:

Dans från Västafrika är känd för sina många välgörande egenskaper. Den är fysiskt, mentalt och emotionellt berikande, t ex som stressreducering. Dans i allmänhet, och särskilt de energiska och expressiva rörelserna i den västafrikanska dansen, kan bidra till att minska stress och ångest genom att frigöra endorfiner. Glädje och gemenskap är andra nyckelord. Vi dansar koreografier med ursprung framför allt från Guinea, Mali och Senegal, men även steg från Kongo och Sydafrika.

AnnaLena Tell som leder dansen har under sina 40 års erfarenhet av genren, både som danslärare och koreograf, gjort sig känd för sin pedagogiska skicklighet och förmåga att skapa en inkluderande och positiv lärmiljö. Hon motiverar sina elever och hjälper dem att nå sin fulla potential, oavsett deras tidigare erfarenhet av dans. . 

Den västafrikansk dansen erbjuder en holistisk träning som inte bara stärker kroppen och koordination utan också förbättrar mental hälsa, emotionell balans och socialt välmående. Den rika kulturella bakgrunden till dansen gör den dessutom till en meningsfull och berikande aktivitet.

Vi dansar till inspelad musik.
Erfarenhetsnivå på kursdeltagarna: blandad.