Hudvårdstips för sommaren

Sommaren, med sol och bad, kan slita på huden och göra den både trött och stressad men även stram, torr, fet eller fuktfattig. Solkräm eller torr hy kan resultera i acne eller pormaskar/tilltäppta porer. Nedan har vi listat våra bästa tips för att din hud i ansiktet ska må så bra som möjligt och att din hy strålar med ett härligt glow hela sommaren. 

  • Rengöring En bra rengöring av huden är själva grunden till en strålande, välmående hy. Rengör morgon och kväll. Morgon för att få bort slaggprodukter och svett som kommit ut under natten genom dina porer. Kvällstid för att få bort eventuell makeup eller produkter som använts under dagen. Även om du varken använder kräm eller makeup behöver du tvätta bort föroreningar som hamnat på din hud, under dagen. 
  • Peeling – Att ta bort döda hudceller i ansiktet är viktigt för att få bort torrhet, gamla gråa hudceller, minska risk för tilltäpptheter samt få bästa effekt av det du applicerar på huden. Har du väldigt känslig hy eller acne vill du ej åt den mikrocirkulationsökande effekten som man får och eftersträvar av kornpeeling, utan väljer då t ex en enzympeeling som varsamt peelar utan korn. 
  • Professionella peels (hudvårdsbehandlingar på salong) är också väldigt bra för att få effekt på djupet för alla hudtyper, inklusive acne och den allra känsligaste huden som t ex hud med rosacea. De peels vi använder är effektiva på djupet och finns i olika varianter, för alla typer av hud, och kan även utföras sommartid. Kornpeeling rekommenderas vanligtvis att användas 1-2 ggr per vecka. Låt kornen arbeta! Skrubba inte för hårt, utan rulla peelingen över huden för att undvika att du rispar huden. Ska du använda brun utan sol? Glöm inte peela innan för ett jämnt och hållbart resultat med mycket glow.  
  • Ansiktsvatten eller mist – Ansiktsvatten hjälper dig att återfukta huden. Använd innan serum/kräm. Vi brukar likna effekten av ansiktsvatten vid effekten av att fukta en disktrasa, för att torka upp något som spillts ut. Om du ej fuktat trasan är det nästintill omöjligt att absorbera vätska. En mist i sprayform kan du spraya på efter rengöring samt spraya på under dagen, även ovanpå makeup när du vill få en fräsch känsla på huden eller ge huden extra fukt. Perfekt också att ha en liten res-vänlig flaska i väskan att spraya på när huden känns torr som t ex vid flygresa eller vid skärmen på kontoret. 
  • Serum – Under sommaren behöver huden framförallt fukt, fukt, fukt. Fyll på med ett effektivt fuktserum på sommaren. Välj extra mycket fukt – dagtid och arbeta med mer behandlande serum – kvällstid, om du vill arbeta med olika serum för att behandla olika tillstånd i huden (tex acne, pigmenteringar, känslighet etc).
  • Mask – Lägg ansiktsmask på kvällen när du kommer hem från en dag på språng. Har du vistats i solen eller badat mycket under dagen, är det extra viktigt att fylla på med fukt och näring efteråt. En fuktmask brukar vara lagom att lägga 1-3 ggr per vecka men om det behövs eller känns bra kan du lägga dem varje dag. Är det en mer behandlande mask, följ de råd du fått från hudterapeuten eller butikspersonalen. Många masker kan också användas över natten och då utesluter man applicering av kräm den kvällen. 
  • Hudkräm – Satsa på hudkräm med mycket fukt. Sommartid räcker det oftast med en lite lättare hudkräm eller lotion. Många hudkrämer är 24-h krämer vilket innebär att du ej behöver ha en dagkräm och en nattkräm utan kan använda samma kräm dag och natt. Vi hjälper dig hitta en kräm som passar just dina behov. 
  • Solskydd – Glöm inte solskyddet. Solskydd kan du använda året runt men extra viktigt är det under sommaren och särskilt om du ska sitta i solen eller är utomhus långa stunder för olika aktiviteter. Fyll på under dagen och se till att välja ett solskydd som är anpassat för ansikte, för att undvika acne eller tilltäppta porer (vilket en del kroppssolskydd kan resultera i).
  • Behandlingar – För att ge din hy extra glow rekommenderar vi att du kombinerar din hudvård hemma med behandlingar som boostar din hy. Se vårt breda utbud av hudvårdsbehandlingar.

Vi önskar dig en härlig sommar! Njut av sol och bad och utomhusaktiviteter! Välkommen till oss på vårt spa i Stockholm för att boka en ansiktsbehandling eller kom in till vår butik få råd gällande hudvård som passar just din hy.