Kakaoceremoni med sång, breathwork och dans – med Mari Unéus

24 Mar
  • 24 mar
  • 15.00-ca 17.30
  • 19
  • 500 kr

KONTAKT:

Information och praktiska frågor: andrum@centralbadet.se

 

WORKSHOP
Nu är det dags igen för en underbar eftermiddag med Kakao Spirit. Öppna ditt hjärta och sätt dina intentioner.
I kakaoceremonin sjunger vi lovsånger till kakaon och våra hjärtan, rensar och öppnar våra sinnen med holotropic breathwork och frigör dansen inom oss, en fantastisk eftermiddag i värme och gemenskap med likasinnade underbara medmänniskor.
Mari använder tekniker från yoga och shamanism och är mycket inspirerad av Nina Medicina.Vi använder Ceremoniell ekologisk kakao från Guatemala tillagad med kryddor som förstärker.

Ceremoniell kakao: Att dricka ceremoniell kakao är STOR skillnad från att dricka vanlig varm choklad. Denna kakao växer naturligt, bland annat i Guatemala och Peru och skördas för hand och är minimalt processad för att behålla alla näringsämnen. Kakao är både en superfood och en plantmedicin, som sägs ha 2000 verksamma ämnen i sig, som skapar synergieffekter i hela kroppen.

Kakao innehåller bl.a:
• En otroligt stor mängd antioxidanter – som stärker vårt immunförsvar, samt dämpar inflammationer i kroppen.
• Teobromin – som stimulerar hjärtat och blodflödet, underlättar vår andning och syresätter kroppen mer effektivt.
• Magnesium – som lugnar ner och aktiverar parasympatiska nervsystemet – så vi känner oss lugna och mindre stressade och spända.
• Tryptofan – som gör att kroppen kan tillverka serotonin, som får oss att må bra – är naturligt antideppressiv med andra ord.
• Fenyeltylamin – som gör oss glada och till och med förälskade – !!!

Kakao frigör dessutom Anandamid – även kallad ”the bliss chemical” som reglerar känslan av lycka. Så kakao höjer energin och din hjärnkapacitet, gör dig lugnare och på bättre humör.

Som plantmedicin räknas kakaon som en hjärtöppnare. Du skapar mer självkärlek, öppenhet och empati. Kakaon är även perfekt att dricka när du ska meditera – den kan hjälpa dig att hitta din inre vishet.

Kakaon ger mer effekt om du dricker den över en längre period. Så de som druckit kakao i flera månader säger ofta, att den har förändrat deras liv på många sätt.

Ta med vattenflaska.

OBSERVERA: Om du äter antidepressiva tabletter ska du endast dricka en liten dos eller inte alls. Kakaon jobbar på samma delar i hjärnan som SSRI-tabletter, så du kan få migrän om de blandas. Varje ceremoni är unik och kan variera något. 

Läs mer om den ceremoniella kakaon som används Wild Cacao Collective och om Nina Medicina som Mari inspirerats av för workshopen. 

 

Inga förkunskaper krävs, bara ett öppet sinne och nyfikenhet. Varmt Välkommen!