Yinyoga kurs 9ggr – med Jenny Kruseborn

4 Mar
  • 4 mar
  • 17.30-18.50
  • 14
  • 2 205 kr

Måndagar
9 kurstillfällen

Information gällande praktiska frågor: andrum@centralbadet.se

OM KURSEN:

Yinyoga – en lugn stund på mattan för vila och återhämtning

Yinyogan är en lugn och helande yogaform, en passiv stretch, som är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin, och som verkligen gör underverk för kropp, sinne och själ. Vi gör liggande eller sittande positioner där vi stannar i 3-5 minuter. Vi stöttar upp med bolster och filtar så att vi verkligen kan slappna av och vila i positionen. Vi stannar där vi möter motstånd, lyssnar till andetaget och låter bindväven, lederna, ligamenten och skelettet stretchas så att vi med tiden blir smidigare. Eftersom vi stannar en längre stund i varje position slappnar musklerna av och vi kommer åt stelhet och blockeringar i kroppen som vi sällan kommer åt annars.

Vi omfamnar känslan av lugn och ro i positionerna och med hjälp av andetaget övar vi oss på att stilla vårt sinne och våra tankar, övar oss på att vara här och nu. Detta hjälper kroppen att koppla i det parasympatiska nervsystemet som ansvarar för just återhämtning, vila och läkning.

Under den här kursen så kommer du förutom att få njuta av härliga Yinyogapass även få en förståelse för Yinyogans historia, grunder, dess filosofi samt effekterna av de olika ställningarna. Du kommer också få lära dig att sätta ihop pass för att praktisera hemma.

Det här är en kurs som passar alla, oavsett om du aldrig testat Yinyoga förut eller om du är en van yogi som vill komplettera din dynamiska yoga eller träning med en mer djupgående lugn yogaform. En kurs som sträcker sig över 9 veckor. (Uppehåll påsk 1/4)

 
Pris 2 205 kr
Observera att det är obligatoriskt att ha på sig badskor/tofflor när du går till och från yogasalen. Ta med egna, eller hyr/köp badskor hos oss.

Kombinera gärna yogan med ett besök i vår bastu- och relaxavdelning. (Relaxentré tillkommer då.)