10 anledningar till att bastubada regelbundet

Att basta har en mängd positiva hälsoeffekter. Så här års kan du använda bastubad för att acklimatisera kroppen inför hemestern och semestern. Detta gör att du kan hantera den varmare sommarperioden bättre. Också ett gott tips inför resor till varmare breddgrader även under resten av året. Här på vårt spa i Stockholm erbjuder vi fem olike bastubads-alternativ. Vi rekommenderar att du sitter en stund i varje, som en härligt avkopplande basturitual, för den ultimata bastuupplevelsen. Samtliga våra bastur är unisex (dam/herr gemensamt).

Bastubad har även en hel del förebyggande och hälsofrämjande effekter, t.ex:

  1. Minskar stress
  2. Kolesterolvärdet sjunker
  3. Motverkar demens
  4. Stärker hjärtat
  5. Detox / Utrensande
  6. Stärker immunförsvaret
  7. Ökar uthålligheten
  8. Ger friskare och finare hud
  9. Förbättrar sömnen
  10. Lindrar nack- och ryggont

Våra olika bastubad

Nordisk Bastu – Traditionell bastu med torr och het luft som håller cirka 85 grader. Känn hur luftfuktigheten ökar genom att hälla en skopar med vatten över de heta stenarna.

Salt- & Ökenbastu – Denna bastu erbjuder så kallad joniserad saltterapi, som är mentalt välgörande vid till exempel ångest och sömnlöshet och välgörande för hud och andning. Här kan du meditera/humma med i det avkopplande ljudet från öknens sanddyner eller bara slappna av till tonerna av ökensången.

Ångbad – Ångbadet är det cirka 45 grader varmt och luftfuktigheten är 100-procentig. Fukten går att beskriva som ett fjäderlätt duggregn mot huden. En mirakelkur för hyn och oerhört avstressande.

Ört & Kristallbastu – Njut av meditativ musik, omfamnande värme, kristallernas helande kraft i kombination med doften från färska örter som timjan, rosmarin och mynta som lagts på aggregatet och som via ångan sprids i luften. Stärker dina sinnen.

Infraröd bastu – En modern lågtempererad infraröd bastu med vilsamma stolar som ger samma värmande känsla som att sitta i solen. Infraröd bastu jobbar detoxande på djupet och är välgörande för muskler, blodflöde. Många upplever en hudförbättrande effekt samt bättre sömn och mer energi. Du uppnår samma effekt redan efter nio minuter som efter cirka 45 minuter i en traditionell bastu. Passar alla, även den som upplever traditionell bastu som för varm.

Besök Centralbadet

Vill du unna dig någon annan bastubad eller någon annan behandling hos oss på Centralbadet? Vi erbjuder en mängd olika behandlingar där det finns något för alla.

Läs mer om våra behandlingar på Centralbadet där du även kan genomföra en bokning av valfri behandling.