Persiska spenat och örtplättar

RECEPT: Jill Wallentin

Den här rätten heter kuku sabzi på persiska och är inte bara supergod och vegetarisk, den är även laddad med vitaminer och mineraler. Min variant på den här rätten passar perfekt som tillbehör till kyckling och fisk eller som vegetarisk varmrätt gärna tillsammans med en god yoghurtsås.

Du behöver (4 portioner)
3 ägg (ekologiska)
70 g vårlök
65 g spenat
70 g koriander färsk
70 g bladpersilja
50 g dill
2 dl valnötter
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt nymalen svartpeppar
smör att steka i

Gör så här
Mixa samman samtliga ingredienser i en matberedare. Forma plättarna och stek dem i rikligt med smör tills de fått färg på båda sidor. Lättast att vända blir de om de är cirka 5 cm stora.

Tips! Går även att tillaga som en stor frittata, lättast i ugnen, i 175 grader i cirka 20 minuter.