Stark och frisk 2023

Nyår är en tid för löften. Många är de svenskar som av tradition, under de sista skälvande timmarna av året, ger ett löfte inför nästa år. Ofta handlar dessa om att bli hälsosammare i det nya året. Ofta är löftet kopplat till träning, med målet om en starkare, smidigare och friskare kropp. En hel del av oss vill kanske också tappa några kilon efter en period med mycket njutning av god mat och dryck.
 
Att komma igång brukar oftast vara det minst svåra. Det som många faller på är att bibehålla den goda vanan. När vanan väl har satt sig, är det ofta enkelt att bibehålla planen och uppnå sina mål. Så hur gör du för att komma igång med träningen?
 
  • Planera in din träning – boka in dig på klasser för en hel termin eller skriv upp tiderna, för t.ex simning eller gym, i din kalender. Ställ inte in dina träningspass. Läs mer om vårens gruppträningserbjudande.
  • Sätt rimliga mål som går att uppnå. Gärna delmål, som går att stämma av efter hand.
  • Hitta en träningsform som du tycker är rolig.
  • Skaffa en träningskompis eller anmäl dig till gruppträning. Tillsammans med andra är det ofta lättare att nå sina mål.
  • Ta hjälp av en personlig tränare/PT för att utforma en plan för terminen eller året, om du tycker att det är svårt att göra detta på egen hand. Läs mer om personlig träning.
  • Ge dig själv belöningar när du uppnått ett eller flera delmål. Kanske boka in en skön behandling?
Vi på Centralbadet brinner för hälsa och träning i olika former. Vi ger gärna tips, för att hjälpa dig att hitta din bästa form.
 

I våra medlemskap ingår inomhusgym och det året-runt-öppna utomhusgymmet, på takterrassen, med utsikt över Stockholms takåsar. Här hittar du alla redskap du behöver, för kondition – löpband, trappmaskiner, cyklar, rodd, skidträning och för styrka m.m. – styrketräningsmaskiner och fria vikter. Simning är en skonsam och effektiv träningsform för hela kroppen, för både kondition och smidighet. På Centralbadet simmar du i vår anrika vackra simbassäng ”Salongsbadet” med vattentemperatur som är lite varmare än det normalt är i simbassänger, 28-30grader. Det gör simningen mycket behaglig. Efter ett pass i gymmet eller bassängen kan du slappna av i den romerska bad- och bastuavdelningen, där du hittar spapooler och hela fem olika bastubad. Bland annat infraröd bastu, ångbad och ört- & kristallbastu.

 
Vid köp av klippkort á 12 ggr eller medlemskap/årsmedlemskap får du extra mycket träning för pengarna, under januari månad. Läs mer om vårt erbjudande för medlemskap och klippkort.
 
Vår studio ”Andrum”, för gruppträning, kan du besöka i kombination med ett besök för bad/bastu eller enbart för gruppträning/klasser. Boka redan nu upp dig för hela terminen. Köper du hela blocket av en klass med kort eller swish får du 20% rabatt på priset under januari. Nytt för denna termin är längre pass för klasserna. Kvällsklasserna är nu 80 min och lunchklasserna 60 min (tidigare 60 min respektive 45 min). Här hittar du engagerade och erfarna klassledare/instruktörer som instruerar med engagemang och värme. Här hittar du vårens träningsschema
 
Missa inte heller våra workshops och enskilda kurser för våren
 
I januari får många nytt friskvårdsbidrag av sina arbetsgivare. Spara inte ditt friskvårdsbidrag till senare, utan nyttja det redan nu. Bidraget kan förutom för gruppträning, gym, simning, bastu även användas för behandlingar, t.ex.massage läs mer här 
 
Låt Centralbadet hjälpa dig till en friskare och mer hälsosam livsstil 2023. Gott nytt träningsår! Varmt välkommen!