Utställning i Salongsbadet – Samarbete med konstnären Jeanette Wester

Centralbadet förvandlas till en audiovisuell konsthall under två dagar

”Undervattensdrömmar – IS IT A DREAM?” En ambient och audiovisuell utställning där du blir en del av verket.

Utställningen är öppen för bokning även om du inte är spagäst. Vi reserverar ett fåtal platser på läktaren ovanför Salongsbadet. Utställningen är kostnadsfri. Förbokad plats till ljusshowen krävs för att delta. 
Bokningen sker via info@centralbadet.se

Under två dagar kommer det anrika Centralbadet att förvandlas till en surrealistisk undervattensvärld. I denna drömlika utställning projiceras en undervattensvärld  på väggar och tak, medan besökare – om de vill – kan simma i badvattnet. Utställningen ackompanjeras av ambient musik som omfamnar dig och får dig att flyta tyngdlöst genom det projicerade konstverket, där vatten är ett centralt och förstärkande element.

Centralbadet blir mer än bara ett badhus – det blir en jättelik, levande konsthall där du som besökare smälter samman med verket. Utställningen bjuder in till att låta tankarna vandra fritt, i en plats där konst och vatten möts och där du blir en del av det loopande verket och drömmen.

Denna unika utställning har tidigare visats på badhus och spa-anläggningar runt om i Sverige och i Berlin. Nästa år väntar nya platser, som Soho House i Los Angeles, och Jeanette Wester, konstnär och skapare av verket, för dialog med städer i Japan, Schweiz och andra delar av Europa och USA.

Jeanette Wester är en mångsidig konstnär, scenograf och arkitekt, känd för sina storskaliga och konceptuella installationer där offentliga platser får nytt liv och funktioner. Hennes verk har visats internationellt, bland annat på Venedigbiennalen med utställningen XOXO, och på Island. Som medlem i Skönhetsrådet i Malmö och talare vid TEDx med föreläsningen Spatial Transformer ser hon på konst som ett sätt att skapa identitet och förstärka platser och städer.

Verket Undervattensdrömmar förändras vid varje visning. Ibland bjuder Jeanette in olika musiker, som den schweiziska kompositören och producenten Silas Bieri som spelat på de flesta operor runtom i Europa, eller Nathan Larson och i Berlin på Liquidrom spelade flera olika DJs. 

I somras spelade Jeanette in nytt bildmaterial under havsytan med italienska, holländska och kanadensiska dansare från Skånes Dansteater, som kommer att visas för första gången på Centralbadet. 

Utställningen smälter samman människor och maneter i en tidlös värld som både blickar bakåt mot renässansen och framåt mot framtiden. Det är en drömlik upplevelse, svår att förklara – precis som en dröm. Allt du behöver göra är att slappna av och låta dina tankar flöda fritt.

  • ”Det är en stor ära att få genomföra denna utställning på vackra Centralbadet, en oas mitt i centrala Stockholm”, säger Jeanette Wester, som ser fram emot att möta besökarna den 1 och 2 november.