BADANLÄGGNINGEN

Att bada på Centralbadet spa i Stockholm ska vara både en fysisk och andlig reningsprocess. I denna oas hittar du utöver den vackra 25-yards simbassängen ”Salongsbadet”, där du kan simma i den avkopplande Art Nouveau-miljön även varma och kalla bad. Bubbelpool, termalpool, cirkulationsbad/Kneippbad och kallbad. Kombinera varma och kalla bad med bastubad i vår bastuavdelning med fem olika bastubad.

Image
Image

Här på vårt spa i Stockholm har vi Sveriges största ultrafiltrerings-anläggning

Centralbadets badanläggning är unik på flera sätt. Vi har Sveriges största ultrafiltreringsanläggning, en metod som till och med filtrerar bort bakterier och virus. Vattnet blir verkligen ultrarent vilket gör att vi kan hålla en mycket låg klorhalt. Så låg så att många klorkänsliga faktiskt kan bada hos oss utan känningar. Men förutsättningen för låg klorhalt är att alla duschar ordentligt samt ej använder badkläder i bastu.

 

Därför är det viktigt att alla tvagar sig noga innan varje bad

Vi har ett så kallat ”eko-mood”, dvs att tillsättningen av klor vid få badande är nästintill noll. Är det många badande känner systemet automatiskt av detta och tillsätter  mer klor. Har personerna som badar ej duschat/tvagat sig ordentligt höjs tyvärr klorhalten och bakteriehalten mer. Därför är det oerhört viktigt att man duschar utan badkläder innan första badet samt att man ej har badkläder på sig i bastun. Ca 10% av befolkningen är klorkänsliga och även många andra känner av när de badat i vatten med mycket klor på ett negativt sätt. Vi vill att även dessa personer ska kunna bada hos oss utan besvär. Alla vi som badar bidrar till en behaglig badupplevelse i rent vatten utan onödiga kemikalier.

Badet är också en plats där historiens vindslag riktigt känns i väggarna. Mycket av den ursprungliga arkitekturen och inredningen i jugendstil är bevarad och badet är k-märkt. Badet var faktiskt det första badet i Stockholm som var tillgängligt för alla klasser i samhället. Visserligen separerade inne på anläggningen med tillgång till olika delar, men det var en början av förändring av Sverige under tidiga 1900-talet. Kvinnor fick under denna tid större inflytande och badet var ett ställe där kvinnor kunde träffas, koppla av, umgås  och samtala, precis som männen länge gjort. Är du intresserad av badets historia är ett tips att besöka vår fina utställning, som du kan kika på även utan att lösa entré till anläggningen.

Badet har genomgått flera renoveringar under sin historia och var även stängt under en period innan familjen Lundberg, som nu driver badet, tog över driften 1989. Familjen har fortsatt att driva badet med passion enligt grundarens vision – ett bad för alla, med fokus på hälsa och rekreation. Familjens intresse för arkitektur och hälsa gör att de hela tiden utvecklar verksamheten för att erbjuda nya vägar till hälsa för kropp och själ, i samklang med det historiska arv de förvaltar. Hit ska både Stockholmare, inhemska turister och utländska besökare kunna komma för avkoppling med bad och bastu i vacker miljö, för behandlingar (massage, hudvård, kroppsbehandlingar, barberare, detox, medicinska behandlingar, rehab och mycket mer), träning på egen hand och i grupp eller med PT, för sin friskvård samt för kurser och event. Vi erbjuder även företag och grupper upplägg som skräddarsys både för nöje och konferens. Allt detta på ett unikt hälsopalats och spa mitt i centrala Stockholm.

Läs mer... Läs mindre...