fbpx
> Träning > Workshops

Workshops

Vi erbjuder kurser & workshops inom många olika områden. Framförallt i Qigong, Yoga och Meditation. Men vi har även kurser i simning ‘Smartsim’, Healing m.m. Information om våra aktuella workshops finner du här nedan:

För träningsschema klicka HÄR

Gravidyoga, onsdagar. Ny kursstart 8/5

Workshops med Mari Unéus

NÄR:
Kurs 1: 13/2-13/3 (5ggr)
Kurs 2: 27/3-24/4 (5ggr)
Kurs 3: 8/5-12/6 (5ggr) med uppehåll den 29/5

TID: 17.30-19.00
PRIS: 5 ggr. 1 450:-
LOKAL: Andrum

BOKA: Här på hemsidan via knappen nedan, Tel: 08-21 88 21 eller hos oss i receptionen. Observera att anmälan är bindande och betalas på plats i vår reception.

KONTAKT:
För frågor gällande bokning kontakta: boka@centralbadet.se
Information gällande praktiska frågor: camilla@centralbadet.se

Information gällande kursens innehåll: maila kursledaren här

OM KURSEN:
Gravidyoga – ett utmärkt sätt att förbereda dig inför förlossningen. Gravidyoga är speciellt framtagen för att styrka och vitalisera den gravida kroppen och förbereda den inför den kommande födseln; både fysiskt och mentalt. Övningarna ger dig och barnet möjlighet att komma varandra närmre och må bra tillsammans, samtidigt som du håller dig i form. Gravidyogan består av sköna mjuka rörelser med andning, avslappning, fokusträning, uthållighet och bäckenbottenträning.

Kursen bygger på yogans urgamla traditioner tillsammans med den senaste forskningen, som ger dig konkreta verktyg att använda under graviditeten och förlossningen. Flera internationella studier visar på gravidyogans goda effekter. Den kan bland annat motverka illamåendet, ge bättre sömn, lägre blodtryck, ökat välbefinnande, mindre upplevelse av stress och ryggbesvär. Dessutom visar forskningen att andningstekniken förkortar födandeförloppet, minskar användningen av medicinsk smärtlindring och minskar risken för komplikationer.

Det går bra att utöva yogan under hela graviditeten. Det är en lugn förlossningsförberedande yoga och kräver inga förkunskaper. Gravidyogan är uppbyggd på 5 tillfällen á 1,5 timme.

Mari Unéus är en erfaren certifierad Gravidyogalärare, utbildad av Elisabeth Serrander och vidareutbildad av BabyGruppen. Det är en yoga som är framtagen med hjälp av barnmorskor och sjukgymnaster under 30 års tid.

Mari är i grunden Kundaliniyogalärare/Livsyoga och ger yogamassage. Hon är även utbildad Friskvårdskonsulent. Hon lär ut med mycket kunskaper och glimten i ögat.

Varmt välkomna!

Sheng Zhen Meditation (Do-In, Meditation & QiGong),
lör 13 apr

Workshops med AnnaLena Tell Eriksson
NÄR: lör 13/4
TID: 11.00-14.00
PRIS: 395kr
LOKAL: Andrum
BOKA: Här på hemsidan via knappen nedan, Tel: 08-21 88 21 eller hos oss i receptionen. Observera att anmälan är bindande och betalas på plats i vår reception.

KONTAKT: 
För frågor gällande bokning kontakta: boka@centralbadet.se
Information gällande praktiska frågor: camilla@centralbadet.se
Information gällande själva kurserna: annalenatelleriksson@gmail.com

OM KURSEN: Sheng Zhen Meditation är meditation i både rörelse och stillhet, som kan jämföras med QiGong. Djupgående, mjuka rörelser praktiseras både stående och sittande. Kroppen slappnar av och sinnet landar i rofylldhet. Medveten närvaro i nuet lindrar stress, ger öppet hjärta, klarhet i tanke och livskraftig kropp/sinne. Sheng Zhen Meditation är även guidad sittande meditation och kallas då Union of Three Hearts Meditation. 

Välkommen att prova något nytt!

AnnaLena Tell Eriksson. Certifierad Sheng Zhen Meditations lärare sedan 2005, utbildad av Li Jing & Master Li Junfeng. Qi Booster är hennes eget koncept, sprunget ur 40 års erfarenhet av Do-in, Meditation och Västafrikansk dans. AnnaLena är grundaren och eldsjälen bakom Qi Booster Center. Hon drev tidigare DansDojon i 25 år, dansskola med inriktning på västafrikansk dans. Hon är även massageterapeut på Centralbadet med bla Aroma-Anti Stress massage och Natural Mother.

Spring Cleanse Yoga,  3 maj –17 maj

Efter förra årets succé kör vi i år igen, nu med ännu mer utvecklad dokumentation

Workshops med Mari Unéus

OM KURSEN:
Under två veckor kommer du att praktisera härlig livsyoga och meditation dagligen i ditt hem och vid fem tillfällen i Centralbadets atmosfäriska ‘Andrum’. Dessutom får du förslag på kost och recept utifrån ayurvediska kunskaper. Du kommer att öka din medvetenhet kring näring och i att befinna dig i varandet.

Det är ett strålande tillfälle att bjuda in till ökad energi och glädje och att få en total stimulation av systemet samt släppa in ny energi ‘prana’ inför sommaren.

Det är dessutom ett bra tillfälle att ge plats åt yogan i din vardag. Trestegsprogrammet är väl beprövat och du kan själv välja nivå och variation, beroende på om du vill storstäda eller endast göra en lättare städning. Resultatet är garanterat och följer ditt engagemang.

NÄR: Start 3 maj vid nymånen och avslut 17 maj strax innan fullmånen. kl:17.30 – 19.00 och 7/5, 10/5 och 14/5,
TID: kl:17.30 – 19.00
PRIS: 1480:- för alla 5 tillfällen.
Inkl. kompendium med pass som du gör hemma och de vi gör tillsammans, meditationer, ett program i tre steg, recept, förslag på inköpslista samt kunskaper om näring och livsstil utifrån yoga och ayurveda.
LOKAL: Andrum
BOKA: Här på hemsidan via knappen nedan, Tel: 08-21 88 21 eller hos oss i receptionen. Observera att anmälan är bindande och betalas på plats i vår reception.

KONTAKT:
För frågor gällande bokning kontakta: boka@centralbadet.se
Information gällande praktiska frågor: camilla@centralbadet.se
Information gällande kurses innehåll: maila kursledaren här

……………

Mer information om kursen

Våren är en perfekt tid att göra en inre rengöring. En rening av kropp och sinne är en enkel väg till att boosta din hälsa och skydda ditt välmående inför sommaren.

En rening av kroppen:
• Hjälper till att ta bort gifter ur kroppen.
• Ökar din energi och vitalitet.
• Ökar ditt immunförsvar.
• Hjälper dig att ta hand om din vikt.
• Ger avslappning till nervsystemet och lugnar sinnet.
• Balanserar upp och återställer din naturliga balans.
• Bidrar till optimal hälsa och välmående.

Din kropp är anmärkningsvärt intelligent och otroligt hårt arbetande. Men nu för tiden är våra kroppar överösta av ständig stress. Vi ackumulerar en viss grad gifter – som över tiden kan byggas in i systemet och lagras i våra vävnader och försämrar vår hälsa. När du rensar och tar hand om kroppen ger du kroppen vila, återhämtning och ny prana (livsenergi) fylls på. Vi kommer att integrera yoga och meditation under hela kursen, för att stödja processen och hjälpa dig att utveckla en fullständig manifestation av prana. Avstå från den aktiva reningen om du är gravid, ammar eller om du är extremt utmattad.

Förberedelser, 3 dagar.
Fokusera på att rensa i dina vanor och förbered din kropp för en mer effektiv rening. Avstå från kaffe, tobaksprodukter, alkohol eller andra droger. Minska intaget av snabbmat, processad mat, kött, socker och godis. Under denna tid äter vi så mycket naturliga grönsaker, frukt, nötter och säd som möjligt. Det är också bra att regelbundet under dagen dricka varmt eller rumstempererat vatten, som gärna är virvlat.

Aktiv rening, 7 dagar (minst)
Under denna perioden, som är den viktigaste, äter du en väldigt förenklad mono-diet bestående av basmatiris och mungbönsgryta. Då upprätthåller du det viktigaste ansvaret medan du samtidigt återställer matsmältningssystemet, vilket hjälper till att balansera kroppen och rensa den på gifter. Under de här dagarna är det också bra att ytterligare stödja processen genom t.ex. ayurvedisk yoga massage, integrerad yoga, lättare träning och örter som hjälper matsmältningen och avgiftningen.

Förnyelsen, resterande dagar (eller längre)
Det sista steget i reningen. Nu när du har renat din kropp från ackumulerade gifter och obalanser är dina vävnader som nya, redo att ta upp näring på ett mycket effektivare sätt. Många tycker väldigt mycket om denna fas.

Under kursens gång kommer du att få mer detaljerad information för att underlätta så mycket som möjligt, med förslag på inköpslista och recept samt yogapass och meditation, som du följer utefter vad som passar dig. Det är viktigt att det ska kännas bra under hela processen.

Varmt Välkommen!

Tillsammans inspirerar vi varandra.

Qi Booster Experience, 18 maj

Workshops med AnnaLena Tell Eriksson
NÄR: lör 18/5
TID: 11.00-14.00
PRIS: 395kr
LOKAL: Andrum
BOKA: Här på hemsidan via knappen nedan, Tel: 08-21 88 21 eller hos oss i receptionen. Observera att anmälan är bindande och betalas på plats i vår reception.

KONTAKT:
 För frågor gällande bokning kontakta: boka@centralbadet.se
Information gällande praktiska frågor: camilla@centralbadet.se
Information gällande själva kurserna: annalenatelleriksson@gmail.com

OM KURSEN:
 Qi Booster består av fyra kompletterande delar* som stärker din livskraft och medvetenhet. Liksom Sheng Zhen Meditation så främjar Qi Booster personlig utveckling och hälsa, i samarbete med kroppens inneboende intelligens. Även ett enda tillfälle av ger upplevelse av återhämtning, balans, glädje, ökad medvetenhet och fokus. Din kropp ”boostras” (fylls på) med viktiga endorfiner och nivåerna av serotonin och melatonin balanseras – viktigt för psykiskt balans. Kroppens antistress-hormoner kommer igång.
*Do-in: Självmassage som stimulerar och balanserar qi-flödet i kroppens meridianer (qi = livskraft, energi).
*Sheng Zhen Meditation: Meditation i både rörelse och stillhet, som kan jämföras med QiGong.
*Västafrikansk dans: Västafrikansk dans: Genom dansens organiska rörelser arbetar vi igenom kroppen på ett skönt sätt. Med medvetet fokus på den inneboende glädjen i rörelsen och i kroppen, balanseras och harmoniseras även hjärnan.
*Union of Three Hearts Meditation: Guidad sittande meditation

Välkommen att prova något nytt!

AnnaLena Tell Eriksson. Certifierad Sheng Zhen Meditations lärare sedan 2005, utbildad av Li Jing & Master Li Junfeng. Qi Booster är hennes eget koncept, sprunget ur 40 års erfarenhet av Do-in, Meditation och Västafrikansk dans. AnnaLena är grundaren och eldsjälen bakom Qi Booster Center. Hon drev tidigare DansDojon i 25 år, dansskola med inriktning på västafrikansk dans. Hon är även massageterapeut på Centralbadet med bl.a. Aroma-Anti Stress massage och Natural Mother.

Skicka gärna ett mail så hör vi av oss!

Not readable? Change text. captcha txt