Lymfmassage

Lider du av dålig blodcirkulation, sömnproblem eller domningar på olika ställen i kroppen? Det kan bero på en överbelastning i det så viktiga lymfatiska systemet – kroppens eget sinnrika reningsverk, som också deltar i kroppens försvar mot bakterier och virus.

 

Med hjälp av effektiv lymfmassage hjälper du kroppen att skapa ett jämnare näringsflöde, då toxiner, snabba kalorier och andra slaggprodukter som blockerar eller hindrar lymfsystemet från att fungera fullt ut rensas bort.

Syftet med massagen är att stimulera lymfsystemet och varsamma lätta strykningar, i riktning mot lymfnoderna, varvas med djupare grepp där det finns ett behov. Många kunder beskriver att de efter en behandling känner sig lättare och renare.

 

Helkroppsmassagen utförs på en varm skön bädd där terapeuten använder mjukgörande ekologisk solrosolja, tistelolja och sheasmörolja som toppas med geranium & apelsin för att både kropp och själ ska må bra. Behandlingen är som mest gynnsam när kroppen är avslappnad och inleds därför med att du som kund gör en kort enkel andningsövning med ”änglavingar” för att nå en behaglig djupandning.

 

Lymfmassage passar alla, även dem som exempelvis tidigare genomgått en cancerbehandling med borttagning av lymfkörtlar, äldre personer som är i behov av cirkulationsfrämjande åtgärder samt de som behöver en igångsättare av kroppens system.

 

Övrigt:

• När behandlingen på vårt spa i Stockholm bokas med en relaxentré så kan du med fördel kombinera massagen med en stund i vår infraröda bastu. Bastubadet är avslappnande och kroppen svettas effektivt ut slaggprodukter.

• Ökad cirkulation bidrar till en fin lyster i huden.

• Massagen kan minska halten av stresshormon och ge bättre sömn.

• Tips för hemmabruk. Torrborstning av huden i mjuka rörelser i hjärtats riktning stimulerar lymfflödet, balanserar underhudsfettet och hjälper kroppen i dess reningsarbete. En god hudvård överlag gör det svårare för bakterier att ta sig in i kroppen.

Finns som 50 & 85 min (med eller utan Relaxentré).

 

* I den längre behandlingstiden, 85 minuter, ingår även massage av ansikte och huvud. Vilket skänker lyster samt reducerar svullnad och mörka ringar under ögonen.

 

Andra behandlingar som kanske intresserar dig

Sportmassage

Ayurvedisk Deep Tissue Massage