Vackra ögon

Ögonen sägs vara själens spegel. Men hur tar du bäst hand om huden runt ögonen för att rama in dem på bästa sätt med ett piggt och fräscht utseende? 
 
Huden runt ögonen är tunn och extra känslig och behöver varsam omvårdnad. Den blir också lättare torr. På höst och vinter upplever många hudproblem som eksem eller att huden känns livlös. För starka eller för tunga produkter kan göra eventuella problem värre så var extra noga gällande valet av ögoncreme. Använd också en rengöring som ej irriterar huden. Antingen en för ögonen speciellt avsedd rengöring eller en mild ansiktsrengöring.
 
Ibland kan det vara skönt och lyxigt att ge ögonen extra vård med en skön ögonmask. Du kan också använda speciella serum för extra vård av ögonområdet. Men det allra viktigaste är den dagliga hudvårdsrutinen. Använd gärna ögoncrème både morgon och kväll. En 24h creme för ögonen fungerar både som dagcrème och nattcrème. 
 
Under november har vi specialpris på vår mest omtyckta ekologiska och veganska 24h ögoncrème ”Wild plum eye crème” från Eminence organics, med 20% rabatt. En prisbelönad ögonkräm som lovar uppljusande effekt runt ögonen med extra fokus mot fina linjer och mörka ringar under ögonen. Huden upplevs jämnare och med fast smidig struktur. Vildplommon har också en ”plumpande” effekt vilket ger ett fylligare och yngre utseende på huden i området. Eftersom crèmen har en plumpande effekt rekommenderar vi att man ej applicerar crèmen för nära utan några millimeter utanför franslinjen. Passar alla som söker en aktiv ögoncrème, men rekommenderas ej för den som har väldigt känslig hud runt ögonen. Välkommen in för tips på alternativ. 

Innehåller: vildplommonjuice, sötpotatis, hästkastanj, grön te, sheasmör, vindruveolja, soja, vitamin C, B, K, B6.

 
Om du upplever hudproblem runt ögonen rekommenderar vi vår skräddarsydda behandling ”Ansiktsbehandling Eco Lyx 50 min”. Dels får du skräddarsydda råd från våra hudvårdsexperter som passar just dig och din hud. Och under behandlingen kan hudterapeuten lägga extra fokus på vård just för dina ögon. Säg till när ni startar behandlingen så att fokus läggs just där du vill. Kanske vill du lära dig en enkel ögonmassage som du kan lägga in i din hudvårdsrutin. Din hudterapeut hjälper dig även med detta om du önskar. 
 
 
Är du intresserad av våra andra ansiktsbehandlingar. Läs mer >>