Må bra under din graviditet

Graviditeten är ett bra tillfälle att lägga lite extra fokus på sig själv och sitt välmående. För att på bästa sätt förbereda sig inför förlossningen och den kommande tiden med den nya familjemedlemmen. På vårt spa i Stockholm kan vi hjälpa dig att hitta hjälpmedel för att må så bra som möjligt under din graviditet.

 

Behandlingar med goda resultat
Under graviditeten belastas kroppen annorlunda, samtidigt som kroppens förberedelser inför förlossningen som utöver hormonella förändringar kan innebära krämpor som foglossning, trötta svullna fötter, armar och ben, ryggbesvär, ledbesvär mm. Vi har behandlingar som kan lindra och ge mindre besvär och stärka dig både fysiskt och psykiskt. Vissa behandlingar rekommenderar vi först efter den 12.e graviditetsveckan. Vi har däremot massagebehandlingen Terapeutisk gravidmassage, som du kan ta från första graviditetsdagen fram till förlossningen. Massagen ges på madrass på gravidkudde, så att du ligger bekvämt och avslappnat. En behandling som hjälper mot värk och svullnader i hela kroppen, lindrar stress och oro, ger ny energi, samt förbättrar sömnen.

 

Övriga behandlingar för dig som är gravid:
(behandlingarna kan finnas i andra längder än presenterat nedan. Läs mer på vår hemsida.)
Fot & Underbensmassage
De flesta av våra ansiktsbehandlingar går också bra att få under graviditeten. Kontakta oss för vägledning gällande behandling som passar just dig eller läs mer här.

 

Gravidyoga
Att gå en yogakurs för gravida är ett annat fantastiskt sätt att må bra samt förbereda sig inför förlossningen. Yoga under graviditeten kan bland annat motverka illamående, ge bättre sömn, lägre blodtryck, ökat välbefinnande, mindre upplevelse av stress och ryggbesvär. Dessutom visar forskningen att andningstekniken förkortar födandeförloppet, minskar användningen av medicinsk smärtlindring och minskar risken för komplikationer.
5 tillfällen a 1,5h. Läs mer om vårt kursutbud för gravida här.

 

Vattnet som lindrande element
Att ligga tyngdlöst i vatten är otroligt avkopplande och skönt för de allra flesta gravida under en period som man ibland kan känna sig lite tung och med sämre rörlighet än vad man annars är van vid. Även bastu kan vara skönt och lindrande. Som alltid när man är gravid ska man vara extra lyhörd för kroppens signaler och det är alltid bra att prata med sin barnmorska om vad som kan vara bra för just dig i din graviditet.

 

Välkommen till Centralbadet! Vi hjälper dig att må bra!