Tarmsköljning – Colon Hydroterapi

Hos oss på vårt spa i Stockholm finner ni ett stort urval av behandlingar för en förbättrad kroppshälsa. De flesta av våra behandlingar arbetar både in- och utvändigt för skönhet och hälsa. En behandling som tar hand om ett av kroppens viktigaste organ är Colon Hydroterapi, vilket är en tarmsköljning, som får kroppen att kännas lättare då slaggprodukter och eventuella gifter sköljs bort. 
 
Varför är tarmsköljning viktigt? 
Det är viktigt att ta hand om sitt tarmsystem då det fungerar som ett kraftverk där blodet hämtar näring och energi ur maten, som sedan distribuerar ut energin till alla kroppens celler. Tarmsystemets välmående beror på tarmfloran som i sin tur beror på det intensiva bakterielivet som finns i tarmkanalen. Är systemet i balans kan vi utvinna den näringsrikedom som kroppen behöver såsom vitaminer, mineraler etc. Tarmens naturliga rörelse kan saktas ner av ett flertal olika faktorer, som att vi får för lite motion, för mycket stress eller får i oss en felaktig kost. En del mediciner kan även påverka den naturliga rörelsen negativt, vilket i sin tur har en inverkan på hur vi mår. Efter behandlingen brukar en känna sig lättare, återfuktad och med en förhöjd energinivå. Och framförallt med en bättre fungerande tarm/mage. Behandlingen hjälper också till att återfukta kroppens organ inifrån. 
 
Hur går behandlingen till? 
Behandlingsmetoden utförs med hjälp av marknadens bästa maskinella utrustning, genom att föra kroppstempererat filtrerad vatten in i tarmen via en antiseptisk slang. Behandlingen är helt smärtfri, hygienisk och diskret. Terapeuten ger under behandlingen även kostråd med hjälp av ansiktsdiagnostik – ett sätt att analysera hur man mår invändigt, med hjälp av ansiktsdrag som kan indikera på styrkor och svagheter i ens kroppssystem. Behandlingen varar mellan en till en och en halv timme och är både behandlande och förebyggande, samt hjälper till att undvika framtida tarmproblem. En viktig förutsättning är att ha fastande mage minst två timmar innan besöket.
 
Kontraindikationer
(Om du har något av följande avråder vi dig att göra en Colon Hydroterapi-behandling).
  • Hjärtsjukdomar, njursvikt och cancer i tjocktarmen
  • Blödning från tarmen eller sår/fistlar
  • Inflammation i tarmfickor, Ulcerös colit & Chrons sjukdom
  • Graviditet

 

Besök Centralbadet

Vill du unna dig någon annan behandling hos oss på Centralbadet? Vi erbjuder en mängd olika behandlingar där det finns något för alla.

Läs mer om våra behandlingar på Centralbadet där du även kan genomföra en bokning av valfri behandling.
 

Andra behandlingar som kanske intresserar dig

Thaimassage

Triggerpunktsbehandling